Artiestafbeelding Marva Hodge

Marva Hodge

Land Nederland

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  8 weken in Top 40
  •  203 punten
  •  #3021 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Marva Hodge, geboren in Aruba, komt in 1966 naar Nederland.
Het zingen is Marva niet vreemd, zij zong op Aruba spirituals in een plaatselijke kerk. In Nederland krijgt zij werk als laboratoriumanaliste.

Eind 1966 beginnen drummer Bart Terlaak en Ton van der Meer de soulband Moody Sec.  Zij benaderen de zangeressen Linda Melcherts en Marva Hodge voor de vocalen en complementeren de band met bassist Dick Hoppe en Will Matla op sologitaar (beiden afkomstig uit The Black Albino's).
Na optredens in 192, Het Casino, De Drie Stoepen, Mont d'Or en als hoogtepunt het optreden tijdens het jaarlijkse boekenbal in het Concertgebouw verlaat drummer Bart de band en wordt vervangen door Ab Engels.
De band bestaat dan uit:
Marva Hodge - zang
Linda Melcherts - zang
Dick Hoppe - bas
Will Matla - gitaar
Ton van der Meer - gitaar
Wan Leue - zang/gitaar
Peter Seilberger - toetsen (op de single) / Robert Plazier - orgel
Jan Benjamin - saxofoon
Adolphus Richardson - trompet
Ab Engels - drums

Eind 1967 neemt het gezelschap in de befaamde G.T.B. Studio, onder leiding van Q65-manager Wout van Soest, een single op. Op de A-kant staat het door Marva Hodge gezongen Mocking Bird en op de B-kant het door Will Matla en Ton van der Meer geschreven en door Ton gezongen Ballad Of A Waiting Man, waarbij Jay Baar (Q65) de drumpartij voor zijn rekening neemt.
In 1969 neemt Moody Sec het nummer Let The Sun Shine In op. Op de B-kant het instrumentale 00-43-GM (het kenteken van Fred Haayens auto; Haayen, ontdekker van de Golden Earring, was toentertijd medeoprichter van productiemaatschappij Red Bullet).
Kort na de hit viel de band uit elkaar. Marva Hodge was hot. Naast de Rotterdamse band The Free waren Euson en Stax geïnteresseerd. Ze jamt daarnaast met Livin' Blues (waarin Jaap Eggermont een rol speelt). Ten slotte neemt ze nog 2 singles op — die floppen.

Uiteindelijk trouwt Marva en verhuist met haar man Adolphus Richardson naar het eiland Sint Maarten.

Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie


Overige nummers


Audio
Jaar