Artiestafbeelding Marmalade

Marmalade

Land Verenigd Koninkrijk

Officiële websitehttp://themarmalade.net/

  • Statistieken
  •  3Alarmschijf
  •  37 weken in Top 40
  •  712 punten
  •  #1020 aller tijden
  •  6 Top 40-hits

Biografie

The Marmalade is een Britse popband uit de jaren 1960 en 1970, opgericht als Dean Ford & The Gaylords.
 
Van 1964 tot 1966 werd het kwintet in Schotland steevast tot topband gekozen, omdat ze bijna aan een stuk door in elke Schotse stad optraden. In 1967 nam de band deel aan het Windsor Jazz Festival, waar ze de show stalen voor alle andere deelnemers. Er volgde een verhuizing naar Londen, de naamswijziging naar The Marmalade en optredens in de beroemde Marquee Club.

In mei 1968 werden de eerste hits Lovin' Things en Wait For Me Marianne, allebei goed voor een Tipparadenotering. Hun grootste hit werd een coverversie van de song Ob-La-Di, Ob-La-Da van The Beatles, die door de band in oranjekleurige kostuums ten gehore werd gebracht. Het nummer bereikte in de Top 40 de 4e plaats. Verdere hits van de band waren onder andere Reflections Of My Life en Rainbow.

De manager van de band was Peter Walsh, die tijdens de jaren 60 en 70 een reeks van succesvolle artiesten en bands onder contract had, waaronder The Bay City Rollers, Billy Ocean, The Troggs en Blue Mink.

De drijvende kracht achter de band was zanger Dean Ford en bassist Graham Knight. Met het afscheid van Junior Campbell begon een reeks omzettingen. Ook drummer Alan Whitehead verliet de band. De poging om over te stappen naar progressieve rock had geen succes. In 1976 scoorde de groep nog een Tipparadenotering met Falling Apart At The Seams.

De verjongde band is onder leiding van Graham Knight ook na de overgang in het nieuwe millennium tijdens oldie-festivals nog op tour.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieSocial media


Facebook