Artiestafbeelding Marina

Marina

Land Verenigd Koninkrijk

Geboortedatum 10-10-1985 (37 jaar)

Officiële websitehttp://www.marinaandthediamonds.com

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  7 weken in Top 40
  •  83 punten
  •  #4329 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Nadat Marina Diamandis in haar jeugd al ontdekt plezier te hebben in het schrijven begint ze op haar 18e ook met het schrijven van muziek. Ze deed een poging een studie muziek te volgen maar besloot daar al snel mee te stoppen. Ze deed audities voor musicals maar na verschillende tegenslagen besloot ze haar eigen pad te kiezen via Marina And The Diamonds dat ze in 2005 begon. Ze leerde zichzelf piano spelen en begon haar eigen demo’s te produceren. Het eerste resultaat was de ep Mermaid vs. Sailor (2007). Nadat ruim tien labels haar muziek hadden afbewezen kwam ze bij Neon Gold Records terecht die haar inhuurde om Gotye te begeleiden bij zijn tournee. In 2009 is Obsessions haar debuutsingle waarmee ze het in de zomer van dat jaar tot Glastonbury Festival weet te schoppen. In het voorjaar van 2010 is The Family Jewels haar debuutalbum dat op nummer vijf van de Britse albumlijst weet binnen te komen.


In 2011 staat ze in het voorprogramma van Katy Perry en brengt ze dde single Radioactive uit. Primadonna, afkomstig van haar tweede album Electra Heart, weet in de Britse singlelijst de elfde plaats te bereiken waar het in Oostenrijk zelfs in de top 5 komt.
In het voorjaar van 2015 is Froot haar derde studioalbum en daarmee weet ze ook in de Verenigde Staten succes te oogsten; Froot bereikt de achtste plaats in de Amerikaanse albumlijst.

In 2017 maakt Marina met Clean Bandit de track Disconnect. Dat de samenwerking is bevallen blijkt in het najaar van 2018 als ze opnieuw met de Britse band samenwerkt op het nummer Baby.Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie

Social media


Twitter

Facebook