Artiestafbeelding Margriet Eshuijs

Margriet Eshuijs

Land Nederland

Geboortedatum 14-10-1952 (67 jaar)

Officiële websitehttp://www.margrieteshuijs.nl

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  7 weken in Top 40
  •  129 punten
  •  #3635 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

In 1972 werd de popgroep rond Margriet opgericht getiteld Lucifer. Producer Hans Vermeulen was een van de drijvende krachten achter de groep. De groep brak door in 1974 met de bekende hit House for sale (nog elk jaar te vinden in de hitlijst Top 2000). Hiermee begon de professionele carrière van Margriet als popzangeres. In 1975 werd de eerste lp, 'As We Are' uitgebracht. Deze haalde de status van goud. De tweede, 'Margriet' (1977) werd minder goed ontvangen en in 1979 werd de groep Lucifer opgeheven.
 
Margriet Eshuijs ging solo door met de lp 'On The Move Again' geproduceerd door de Amerikaan Tom Salesbury (1980). Daarna maakte zij met de Margriet Eshuijs Band de lp 'Right On Time' (1981) met daarop de hit "Black Pearl". De single en het album kregen allebei een Edison. Het album 'Eye To Eye' kwam uit in 1982. Eshuijs speelde zes jaar in het clubcircuit en op veel festivals in Nederland, onder meer op Parkpop in Den Haag. Ze stopte in 1986 met optredens met een vaste band en legde zich vanaf toen toe op solo-optredens. Ze ging lesgeven op het conservatorium 

Eind jaren tachtig ging Margriet popmuziek in het theater brengen. De samenwerking tussen haar en Maarten Peters werd steeds intensiever. Maarten ging steeds meer muziek voor haar schrijven, meespelen in de band en ook de theatertournees produceren.
 
Ze treedt nog steeds regelmatig op in het land.
 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
JaarSocial media


Twitter