Artiestafbeelding Lulu

Lulu

Land Schotland

Geboortedatum 03-11-1948 (74 jaar)

Officiële websitehttps://www.luluofficial.com/

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  39 weken in Top 40
  •  623 punten
  •  #1200 aller tijden
  •  6 Top 40-hits

Biografie

Marie McDonald McLaughlin Lawrie, artiestennaam Lulu, heeft in 1964 op 15-jarige leeftijd een grote hit in Engeland met haar versie van Shout! 
 
In 1969 treedt Lulu namens het Verenigd Koninkrijk aan op het Eurovisiesongfestival 1969 met het liedje Boom bang-a-bang en haalt hiermee de 2de overwinning voor haar vaderland binnen. Ze moet die overwinning echter delen met Frankrijk, Spanje en Lenny Kuhr uit Nederland. Het reglement voorziet er niet in om bij een gelijke eindstand van verschillende liedjes een winnaar te selecteren. 
In 1969 trouwt Lulu met Maurice Gibb van de Bee Gees; na vier jaar eindigt dit huwelijk kinderloos. 
 
Ondanks haar zege op het festival duurt het tot 1974 voor Lulu opnieuw een hit scoort. Dit is met The Man Who Sold the World, geschreven en geproduceerd door David Bowie. Ook zingt zij in 1974 de titelsong van de James Bondfilm The Man with the Golden Gun. Het wordt echter geen hit. Daarna scoort ze nog hits met Take your mama for a ride en Boy meets girl waarna het succes afneemt. 
 
In 1993 vragen de leden van de groep Take That haar om een solo te zingen op hun single Relight My Fire. De single bereikt de eerste plaats in Engeland en in Nederland de 12e plaats. In 2002 staat ze met Ronan Keating in de hitparades genoteerd met We've got tonight, geschreven door Bob Seger.

Lulu treedt nog geregeld op. In de populaire serie Absolutely Fabulous verschijnt ze in een aantal afleveringen als zichzelf. In april 2015 brengt ze een nieuw album uit, Making life rhyme, met grotendeels zelfgeschreven songs. 
 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie


Overige nummersSocial media


Twitter

Facebook