Artiestafbeelding Lighthouse Family

Lighthouse Family

Land Groot Britannië

Officiële websitehttps://www.thelighthousefamily.co.uk/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  17 weken in Top 40
  •  421 punten
  •  #1813 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Brits duo gevormd door Tunde Baiyewu (zang) en Paul Tucker (keyboard).

Het duo ontmoette elkaar in 1993 tijdens een college in Tyne, Engeland. Hun debuutalbum Ocean Drive uit 1995 werd in het Verenigd Koninkrijk meer dan 1,6 miljoen keer verkocht. De debuutsingle Lifted werd pas in tweede instantie een hit in Engeland. In Nederland werd het nummer geen hit.

In 1997 verscheen het tweede album: Postcards From Heaven. De single Raincloud haalde een nummer 6-notering in de Britse hitlijsten en ook dat nummer haalde in Nederland de Top 40 niet. De tweede single, High, zorgde voor groot commercieel succes. Het nummer stond 17 weken in de Top 40 met een 6e plaats als hoogste notering.

Het derde album Whatever Gets You Through The Day in 2001 werd ingeluid met de single (I Wish I Knew How It Would Feel to Be) Free / One, een combi-cover van nummers van respecitievelijk Nina Simone en U2. Maar ook nummer werd in Nederland geen hit. Paul en Tunde besloten zich hierna ieder op hun eigen projecten toe te leggen.

 
Eind 2010 hervormde de band zich, begin 2011 gevolgd door een serie concerten met in 2018 nieuw werk maar vooralsnog nog zonder groot succes.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
JaarSocial media


Twitter