Artiestafbeelding La Bouche

La Bouche

Land Duitsland

Officiële websitehttp://www.officiallabouche.com

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  28 weken in Top 40
  •  564 punten
  •  #1302 aller tijden
  •  4 Top 40-hits

Biografie

Duits eurodance-duo bestaande uit de Amerikaanse zangeres Melanie Thornton en de Amerikaanse rapper Lane McCray.

In 1994 kwam in Frankfurt hun debuutsingle Sweet Dreams uit, een cover van de gelijknamige hit van de Eurythmics. Frank Farian (een bekende Duitse producer van bijvoorbeeld Boney M, Milli Vanilli en No Mercy) zag er wel wat in. Mede dankzij hem werd de single opgepikt in heel Europa en daarbuiten. 
 
Het grootste singlesucces komt echter in 1995 met Be My Lover. Beide singles staan op het debuutalbum van La Bouche, dat net als de eerste single Sweet Dreams heet. Het tweede album S.O.S. volgt in 1996.
 
In 2001 verlaat Thornton La Bouche en wordt ze vervangen door Natascha Wright. Op 24 november van hetzelfde jaar komt Thornton om het leven bij een vliegtuigongeluk in de buurt van het Zwitserse Zürich. In hetzelfde toestel zit ook een aantal leden van de Duitse groep Passion Fruit (bekend van The Rigga-Ding-Dong-Song). Twee zangeressen overleven de crash evenmin.
 
In 2002 verschijnt het album The Best Of La Bouche. De groep verslijt nog meer zangeressen: na Kayo Shekoni en Dana Rayne neemt Sofie Cairo het stokje over als vervangster van Thornton.
 
Rapper Lane McCray is ook nog solo actief. Na nummers als Pump It en Boom bracht hij in 2014 het nummer I’ll Give uit, een een eerbetoon aan Melanie Thornton.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie

Social media


Twitter

Facebook