Artiestafbeelding Kshmr

Kshmr

Land Verenigde Staten

Geboortedatum 06-10-1988 (34 jaar)

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  21 weken in Top 40
  •  192 punten
  •  #3115 aller tijden
  •  3 Top 40-hits

Biografie

Niles Hollowell-Dhar begint in 2003 met David Benjamin Singer-Vine The Cataracs. Het duo scoort in 2010 samen met Far East Movement en Dev een top 4-hit met Like A G6. Sinds 2013 is hij nog het enige lid van The Cataracs. 

 
Als producer en tekstschrijver bouwt hij een behoorlijke staat van dienst op. Zo werkte hij mee aan onder meer Sweat (Snoop Dogg vs David Guetta), Slow Down (Selena Gomez), Other Side Of Love (Sean Paul), Tsunami (DVBBS & Borgeous) en I’m A Freak (Enrique Iglesias feat. Pitbull). 
 
Onder de naam KSHMR produceert hij electro-house en in februari 2014 is Megalodon zijn eerste release. Later dat jaar verschijnt Burn bij Revealed Records. Daar komt de track zelfs op de tweede plaats in het overzicht van meest populaire releases van het label van de voorgaande vijf jaar. 
 
Naast de release op het label van Hardwell werkt hij vaker samen met Nederlanders, waaronder Martin Garrix, R3Hab en Tiësto. Met Tiësto en de Australische Vassy maakt hij Secrets dat in het voorjaar van 2015 verschijnt. Met Shaun Frank en Delaney Jane pakt hij in november zijn derde Dance Smash bij Radio 538 en die track wordt zijn tweede Top 40-hit. In juni van 2017 werkt KSHMR opnieuw samen met Tiësto op de track Harder. Ook met Hardwell maakt hij een track, Power.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie


Overige nummersSocial media


Twitter

Facebook