Artiestafbeelding Kid Ink

Kid Ink

Land Verenigde Staten

Geboortedatum 01-04-1986 (36 jaar)

Officiële websitehttp://www.kidinkmusic.com/

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  37 weken in Top 40
  •  318 punten
  •  #2278 aller tijden
  •  3 Top 40-hits

Biografie

Brian Todd Collins brengt in 2011 zijn eerste mixtape uit, Crash Landing. Nog geen half jaar later komt er een vervolg met Daydreamer, waarop wordt meegewerkt door onder meer Ray J, Maejor Ali en Sean Kingston. En alsof dat nog niet overtuigend genoeg is volgt in september een derde, Wheels Up, met onder meer Tyga en 2 Chainz. 

 
In 2012 verschijnt zijn eerste album, Up & Away. Het album bereikt in de eerste week de top 20 van de Billboard album lijst, maar is geen doorslaand succes. Toch krijgt hij een platencontract bij RCA en werkt hij aan zijn tweede album, My Own Lane. Van dat album is Show Me, samen met Chris Brown, het meest opvallende nummer. 
 
Kort na de release van het album My Own Lane bereikt de single Show me de gouden status. Ook in Nederland verschijnt die samenwerking met Chris Brown als single. In 2015 maakt hij met Fifth Harmony de track Worth It, dat in juli de 25e plaats bereikt. Ondertussen pakt hij, samen met Nico & Vinz en Bebe Rexha, met That's How You Know zijn eerste Alarmschijf. 
 
In 2017 is hij te horen op I Love You, de track van het Zweedse duo Axwell ^ Ingrosso.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie


Overige nummersSocial media


Twitter

Facebook