Artiestafbeelding Kid Creole and The Coconuts

Kid Creole and The Coconuts

Land Verenigde Staten

Officiële websitehttp://kidcreoleandthecoconuts.com/

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  39 weken in Top 40
  •  683 punten
  •  #1045 aller tijden
  •  7 Top 40-hits

Biografie

Kid Creole and the Coconuts is een Amerikaanse muziekgroep rond zanger, leider en oprichter August Darnell (Kid Creole). The Coconuts zijn een trio achtergrondzangeressen waarvan de samenstelling doorheen de jaren reeds meerdere malen gewijzigd is. De groep speelt een mengeling van disco en Latijns-Amerikaanse muziek met jazz-invloeden uit de jaren 30. De groep was vooral succesvol in de jaren 80. De groep is min of meer een voortzetting van Dr. Buzzard's Original Savannah Band.
De naam van de groep is ontleed en geïnspireerd op de film King Creole van Elvis Presley uit 1958. 
 
Hun debuutalbum Off the Coast of Me uit 1980 had een grote disco-invloed. Het album werd geen commercieel succes. De jaren daarop volgden de albums Fresh Fruits in Foreign Places (1981), een conceptalbum en Tropical Gangsters (1982) met de grote hit Annie, I'm not your Daddy. 
Dat nummer bereikte de 3e plaats in de Top 40. Het was de 4e hit van de groep die de Top 40 bereikte maar het was het enige nummer dat een Top 10 plaats wist te bereiken.
 
Met het album In Praise of Older Women and Other Crimes uit 1985 boekten Kid Creole and the Coconuts weer succes. De hitsingle Endicott kwam uit dit album en kwam als ex-alarmschijf tot de 21e plaats.
 
In 2007 waren Kid Creole & the Coconuts te zien tijdens de tweede editie van The Hague Jazz en de Night of the Proms en in 2010 op Pinkpop Classic. In juni 2016 traden Kid Creole & the Coconuts op op Retropop.
 

Social media


Twitter