Artiestafbeelding Kasabian

Kasabian

Land Verenigd Koninkrijk

Officiële websitehttp://www.kasabian.co.uk

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  3 weken in Top 40
  •  12 punten
  •  #5668 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Deze uit het Verenigd Koninkrijk afkomstige Indierockband werd in 1999 opgericht door gitarist, basgitarist en synthesizerspeler Christopher Karloff, zanger Tom Meighan, gitarist, zanger en synthesizerspeler Sergio Pizzorno en basgitarist Chris Edwards. Ze gebruiken eerst de naam Saracuse, maar veranderen deze later in Kasabian. Deze naam is afkomstig van Linda Kasabian, de bestuurder van Charles Mansons vluchtauto en de latere kroongetuige in de rechtszaak tegen Manson. Drummer Ian Matthews voegde zich in 2001 bij de band.


Met hun eerste EP, Processed Beats, trokken zij de aandacht van platenmaatschappij BMG die hen daarop contracteerden. In 2003 verscheen hun debuutalbum genaamd Kasabian en bereikten zij de top-5 in de UK Album Chart. Na toeren in het Verenigd Koninkrijk volgde in 2005 een toer door de Verenigde Staten. In datzelfde jaar stonden zij in het voorprogramma van Oasis.

Vlak na de opnames van het album Empire werd bekendgemaakt dat Karloff de band ging verlaten en zou worden vervangen door Jay Mehler.

In 2007 ontving de band de prijs voor Best Live Act tijdens de NME Awards. Ze stonden ook nog in het voorprogramma van Muse en U2.

Mehler verliet de band in 2013 om zich bij de groep van Liam Gallagher, Beady Eye, te voegen.

In 2017 verscheen hun zesde studioalbum For Crying Out Loud. Dit album werd door critici zeer goed ontvangen en behaalde de eerste plaats in de album top 100.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
Jaar

Social media


Twitter

Facebook