Artiestafbeelding K's Choice

K's Choice

Land Belgiƫ

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  12 weken in Top 40
  •  124 punten
  •  #3713 aller tijden
  •  3 Top 40-hits

Biografie

De Belgische band is begin jaren 90 opgericht door Sarah en Gert Bettens (broer en zus). Door het stemgeluid van Sarah slepen ze een platencontract binnen. De band, die op dat moment op dat moment de naam The Choise heeft, neemt in 1993 hun debuutalbum op genaamd The Great Subconscious Club.

In 1994 hadden inmiddels Koen Lieckens (drums), Erik Verheyden (basgitaar) en Jan van Sichem Jr (gitaar) zich bij de band gevoegd. De band ging toeren door Duitsland en Amerika. In Amerika bleek echter dat er al een andere groep was die ook The Choice heette, dus werden ze gedwongen om hun naam te veranderen. De K komt van Jozef K., uit Kafka’s boek het Proces. Jozef K. heeft geen keuzes. Dat is dus het ironische aan de naam. Dit is ook terug te horen in een aantal nummers… onbegrijpelijk onmogelijk.

Internationaal braken ze in 1995 door met de single Not An Addict van het album Paradise In Me. Er vond een kleine wisseling plaats in de band. Bart van Zeeuw nam plaats achter de drums en de band had geen vaste bassist meer. Zo stonden ze in 1996-1997 in het voorprogramma van Alanis Morissette.
 
In 2003 besloot de band een pauze in te lassen. Sarah en Gert wilden meer solowerk gaan doen. In 2007 kwam het bericht dat ertoch weer nieuw gezamenlijk materiaal opgenomen werd.  Uiteindelijk kwam het nieuwe album in 2010 uit, genaamd Echo Mountain. In 2015 keerden Sarah en Gert, na een gezamenlijk project zonder de andere bandleden, terug met K’s Choice. Het album The Phantom Cowboy is zeer goed ontvangen door zowel het publiek als rececenten.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
JaarSocial media


Facebook