Artiestafbeelding Johnny Bristol

Johnny Bristol

Land Verenigde Staten

Geboortedatum 03-02-1939

Sterfdatum 21-03-2004

Officiële websitehttp://www.soulwalking.co.uk/Johnny%20Bristol.html

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  8 weken in Top 40
  •  169 punten
  •  #3274 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Johnny Bristol werd geboren in Morganton (North Carolina) op 3 februari 1939 en was een invloedrijke zanger, componist en producer. Hij is vooral bekend van zijn enige solo hit Hang on in there baby uit 1974.
 
Midden jaren zestig werd het kleine platenlabel Tri-Phi overgenomen door Motown Records en ging Johnny er werken als producer en componist. Hij produceerde onder meer Ain't no mountain high enough voor Marvin Gaye en Tammi Terrell en Someday we'll be together voor Diana Ross & The Supremes. Dat laatste nummer had hij in 1960 geschreven en opgenomen als Johnny & Jackie. Op de versie van The Supremes zingt hij zelf ook mee. Andere artiesten voor wie Johnny nummers produceerde of componeerde waren Edwin Starr, Smokey Robinson, Gladys Knight & the Pips, Michael Jackson, Stevie Wonder, The Four Tops en Junior Walker.
 
In 1973 verliet Johnny Motown Records en ging naar CBS Records. Een jaar later verruilde hij deze platenmaatschappij voor MGM Records. Daar nam hij als soloartiest enkele albums en singles op. Het nummer Hang on in there baby werd in 1974 een grote hit en bereikte de achtste plaats van de Amerikaanse Billboard Hot 100. In de Nederlandse Top 40 bereikte het nummer de tiende plaats. Het lukte hem daarna niet meer het succes van zijn eerste eigen hit te evenaren. De opvolger You and I kwam in Amerika slechts tot #48 en flopte in Nederland. Hetzelfde jaar werd wel zijn nummer Love me for a reason gecoverd, wat later een grote hit werd voor The Osmonds en nog later voor Boyzone. De versie van Johnny bleef onopgemerkt.
 
In juli 2003 werd Johnny gearresteerd voor ongewenste intimiteiten met een 26-jarige vrouw. Hoewel hij later onschuldig werd bevonden, was de zaak een smet op zijn imago. Acht maanden later, op 21 maart 2004 stierf Johnny Bristol op 65-jarige leeftijd een natuurlijke dood in zijn woonplaats Howell. Zijn plannen voor een toer door Engeland en een gospelalbum heeft hij daardoor niet kunnen verwezenlijken.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
Jaar


Overige nummers