Artiestafbeelding Jeroen Van Koningsbrugge

Jeroen Van Koningsbrugge

Land Nederland

Geboortedatum 03-08-1973 (49 jaar)

Officiële websitehttp://www.eenjurk.nl/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  0 weken in Top 40
  •  0 punten
  •  #6139 aller tijden
  •  0 Top 40-hits

Biografie

Jeroen van Koningsbrugge zat op de Maastrichtse Toneelacademie en de Kleinkunstacademie in Amsterdam. In 2003 richt hij de rockband ZEUS op. 

 
Samen met goede vriend Dennis van de Ven maakt hij verschillende satirische programma’s en met hem vormt hij het duo Jurk! In 2010 staan ze met Zou Zo Graag en Niemand in de Top 40. Van Jurk! Verschijnen twee studioalbums, Avondjurk en Glitterjurk. Sinds 2008 is Van Koningsbrugge één van de teamcaptains in het succesvolle tv-programma Ik Hou Van Holland. 
 
In 2014 maakt hij met ZEUS de titelsong van de tv-serie Smeris, waarin hij samen met Van de Ven speelt. In 2015 vertolkt Van Koningsbrugge de rol van Judas in de tv-registratie van The Passion. Daar zingt hij het nummer Wit Licht, de nummer 1-hit van Marco Borsato uit 2008. Vanwege de vele reacties op die uitvoering zingt Van Koningsbrugge het nummer opnieuw in.
 
In 2015 maakt Jeroen bekend zich een jaar terug te trekken in Los Angeles. Ondertussen werkt hij aan zijn debuutalbum Songs Of Life, dat resulteert in een tv-programma waarin hij nummers maakt in gezelschap van bekende Nederlandse artiesten. Als eerste resultaat verschijnt het nummer Left Behind, een samenwerking met Bart van der Weide en Dennis Huige van Racoon.
 
In 2018 is Jeroen te horen op Welkom, het themanummer van Vrienden Van Amstel Live!


Top 40-hits


Geen
Social media


Twitter