Artiestafbeelding Jeff Wayne

Jeff Wayne

Land Verenigde Staten

Geboortedatum 01-07-1943 (79 jaar)

Officiële websitehttp://www.jeffwaynemusic.com/

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  23 weken in Top 40
  •  509 punten
  •  #1500 aller tijden
  •  2 Top 40-hits

Biografie

Jeff Wayne is het meest bekend van zijn muzikale versie van The War Of The Worlds van H.G. Wells. Ook heeft hij diverse reclame-jingles geschreven die in het Verenigd Koninkrijk werden uitgezonden.
 
Zijn vader, Jerry Wayne, was acteur, zanger en theaterproducer. Hij had veel invloed op zijn zoon, zo ontwikkelde Wayne door zijn vader zijn liefde voor muziek, zijn liefde voor tennis en introduceerde hij bij hem het boek The War Of The Worlds van H.G. Wells. Wayne nam klassiekepianoles (en later jazzpianoles) en hij leerde tennissen van zijn vader. Hij spendeerde vier jaar van zijn kindertijd in het Verenigd Koninkrijk, nadat zijn vader een rol had gekregen in een theaterproductie op West End.
 
In 1966 bood zijn vader hem de kans om de muziek te componeren van de musical Two Cities, gebaseerd op het boek A Tale Of Two Cities van Charles Dickens. Na zijn terugkeer naar het Verenigd Koninkrijk werd hij producer en hielp hij David Essex bij het produceren van het album Rock On.

In 1978 kwam het album Jeff Wayne's Musical Version Of The War Of The Worlds uit. Dit werd een groot succes met de singles The Eve Of The War en Forever Autumn (met de zang van Justin Hayward).
Er werd door de Veronica Omroep Organisatie een Nederlandstalige versie van deze musical uitgezonden.

In 1992 werd het album Spartacus uitgegeven. Het was Jeff Waynes eerste grote album na The War Of The Worlds.

In 2009 en 2010 bracht Wayne de musicalversie van zijn War Of The Worlds ten uitvoer in de Heineken Music Hall te Amsterdam. In 2012 werd de musical opgevoerd in Ahoy Rotterdam en op 16 december 2013 weer in de Heineken Music Hall.
 
In 2021 staat een nieuwe tour van The War Of The Worlds gepland.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie

Social media


Twitter

Facebook