Artiestafbeelding Jasmine Thompson

Jasmine Thompson

Land Verenigd Koninkrijk

Geboortedatum 08-11-2000 (22 jaar)

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  32 weken in Top 40
  •  884 punten
  •  #798 aller tijden
  •  2 Top 40-hits

Biografie

De Britse Jasmine Thompson begint haar muzikale loopbaan met het zingen van covers. Zo bewerkt ze bijvoorbeeld La La La (van Naughty Boy en Sam Smith), Titanium (van David Guetta en Sia) en Let Her Go van Passenger. In het najaar leert het Verenigd Koninkrijk haar kennen als haar akoestische uitvoering van Chaka Khan’s Ain’t Nobody te horen is in een commercial van een supermarktketen. Het nummer staat ze vijf weken in de Britse single top 75 en bereikt de 32e plaats. 

 
In 2014 levert ze met Sun Goes Down een bijdrage aan het debuutalbum van de Duitse dj en producer Robin Schulz, Prayer dat in september verschijnt.
 
Ain't Nobody (Loves Me Better) van Felix Jaehn verschijnt in april 2015. Die track, een remake van de hit van Rufus en Chaka Khan uit 1984, wordt in 2015 ingezongen door Thompson en staat halverwege juli één week op nummer 1 in de Top 40. Later dat jaar levert ze met Adore haar eerste solo-track af. 
 
Terwijl Jasmine meehelpt met het schijven van nummers voor Marshmello en Anne-Marie (Friends), Don Diablo en Selena Gomez (Kinda Crazy) is ze zelf als zangeres pas weer echt succesvol als ze in juli met Zedd de track Funny maakt. 


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie


Nummer 1-hits

Sorteer op:
alfabet
datum
puntenSocial media


Twitter