Artiestafbeelding Herman's Hermits

Herman's Hermits

Land Verenigd Koninkrijk

Officiële websitehttps://www.hermanshermits.co.uk/band-biog.htm

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  60 weken in Top 40
  •  1.222 punten
  •  #547 aller tijden
  •  7 Top 40-hits

Biografie

Herman's Hermits is een Britse popgroep, opgericht in 1963 in Manchester. Oorspronkelijk heette de groep Herman & The Hermits. De groep speelde simpele maar aanstekelijke, vrolijke, melancholieke muziek, waarmee veel succes werd geoogst. Een van de bekendste nummers van de groep was No Milk Today, dat werd geschreven door Graham Gouldman van 10cc.
 
In hun glorietijd was de samenstelling van de groep:
Herman (echte naam: Peter Noone), zang
Derek Leckenby, gitaar
Keith Hopwood, gitaar
Karl Green, basgitaar
Barry Whitwam, drums
De manager van de groep was Mickie Most, die veel Britse artiesten onder zijn hoede had.
 
Herman's Hermits bereikten in 1964 de top van de Engelse hitparade met I'm Into Something Good. In de VS deden ze dat zelfs tweemaal: in 1965 met Mrs. Brown, You've Got A Lovely Daughter en in hetzelfde jaar nogmaals met I'm Henry The VIII I Am.

In Nederland haalden zeven platen van Herman's Hermits de Top 40. Daarvan haalden er twee de top 10: No Milk Today (hoogste notering nr. 1) en Dandy, dat trouwens geschreven was door Ray Davies van The Kinks en ook door The Kinks op de plaat is gezet (hoogste notering nr. 3). 
 
In 1971 viel de groep uit elkaar, mede omdat Peter Noone een solocarrière wilde opstarten. 
Een deel van de groep ging nog een paar jaar door en noemde zich soms 'The Hermits' en dan weer 'Herman's Hermits'. De band van drummer Barry Whitwam bestaat nog steeds en noemt zich nu 'Herman's Hermits starring Barry Whitwam'. Ook Peter Noone treedt nog steeds op, meestal als solozanger, soms in een groep. Die groep heet dan Herman's Hermits.
Nummer 1-hits

Sorteer op:
alfabet
datum
puntenSocial media


Twitter