Artiestafbeelding Herman Finkers

Herman Finkers

Land Nederland

Geboortedatum 09-12-1954 (68 jaar)

Officiële websitehttps://www.hermanfinkers.net/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  7 weken in Top 40
  •  176 punten
  •  #3256 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Herman Finkers (volledige naam: Hermenegildus Felix Victor Maria Finkers) wordt geboren in Almelo en is een cabaretier en zanger die bekend staat om zijn droogkomische stijl en woordgrappen.

 
In 1990 haalt het nummer Duet, een duet met zijn collega Brigitte Kaandorp, de Top 40. Het is een parodie op Together We're Strong van Patrick Duffy en Mireille Mathieu (#5 in 1983).
 
In 2000 stopt Finkers met optreden en niet veel later wordt hij ziek: er wordt chronische lymfatische leukemie bij hem geconstateerd. In 2007 keerde Finkers terug op de planken.
 
Herman nam in 2015 voor de VARA de oudejaarsconference voor zijn rekening. Maar liefst 3,03 miljoen kijkers stemden van begin tot het eind op de oudejaarsconference af. Dat was het hoogste aantal kijkers sinds 2002, toen de VARA Youp van 't Hek bracht met Youp Speelt Youp.
 
In februari 2020 verscheen de Twentse speelfilm De Beentjes van Sint-Hildegard in de bioscopen waar Finkers de hoofdrol van Jan Sanderink in speelt. Het is een hervertelling van een Tsjechische film over een man die in de gaten krijgt dat hij bij zijn vrouw onder de plak zit. Herman schreef ook het scenario van dit komische drama, de regie is van Johan Nijenhuis,


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
Jaar

Social media


Twitter