Artiestafbeelding Henk Temming

Henk Temming

Land Nederland

Geboortedatum 07-12-1951 (70 jaar)

Officiële websitehttps://www.henktemming.nl/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  3 weken in Top 40
  •  44 punten
  •  #4974 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Christiaan Hendrik (Henk) Temming is naast zanger ook componist, tekstschrijver en producer. Hij is onder andere bekend van de Utrechtse popgroep Het Goede Doel, waar ook Henk Westbroek en Sander van Herk deel van uitmaakten. Ook is hij bekend als jurylid in het eerste seizoen van het RTL 4-programma X Factor.
Henk begon bij een hobbybandje, waarin Sander van Herk speelde, niet veel later kwam Henk Westbroek erbij. Enkele hits waren "Vriendschap" en "België". In 1991 ontstonden ernstige meningsverschillen tussen beide Henken en maakte een einde aan één van Nederlands meest succesvolle componistenduo's.  
Daarna gingen Henk en Henk hun eigen weg.
 
Henk Temming was (vaak samen met Sander van Herk als coproducer) de producer van onder andere Linda de Mol, Paul de Leeuw, De Kast, Kinderen voor Kinderen, Roberto Jacketti & the Scooters, Frank Boeijen, Alderliefste, Katja Schuurman, Herman van Veen, Liesbeth List, Ramses Shaffy, Polle Eduard, Babette van Veen, Astrid Nijgh, Dolly Dots en nog vele andere.
 
De beide Henken vormden in 1982 het gelegenheidsduo Henk en Henk en brachten de single Sinterklaas, wie kent hem niet uit. Ook dat nummer stond enkele weken in de Top 40.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie

Social media


Twitter

Facebook