Artiestafbeelding Go Back To The Zoo

Go Back To The Zoo

Land Nederland

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  3 weken in Top 40
  •  13 punten
  •  #5675 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Go Back to the Zoo of GBTTZ was een Nijmeegse poprockband, die actief was tussen 2008 en 2016.
 
De band werd in Nijmegen opgericht door de twee broers Teun (gitaar) en Cas Hieltjes (zang), en drummer Bram Kniest. Nadat zij naar Amsterdam verhuisden, ontmoetten zij bassist Lars Kroon in een rij voor een concert van de Amerikaanse band The Strokes.
In 2008 bracht de groep in eigen beheer een gelijknamige EP uit
 
Na een optreden in het televisieprogramma De Wereld Draait Door en het gebruik van het nummer Beam me up voor een reclame van Nike, tekende de groep in 2009 een platencontract bij Universal. Later bracht Go Back to the Zoo de singles Electric en Beam me up uit. Beide singles werden verkozen tot 'single van de week' door 3VOOR12.In juni 2010 werd een derde single uitgebracht, genaamd Hey DJ. Met Electric en Hey DJ behaalde Go Back to the Zoo tweemaal een 3FM Megahit.
 
Ondanks al deze extra Airplay scoorde de groep geen grote hits Ze stonden alleen met de single Electric 3 weken in de Top 40 met de 34e plaats als hoogste notering. Verder kwamen 3 singles niet verder dan de Tipparade.
 
Op 12 april 2012 won de band tijdens de 3FM Awards twee prijzen. Ze kaapten zowel de prijs voor 'Beste Band' als de prijs voor 'Beste Artiest Rock' weg. In februari 2014 verscheen het derde album: Zoo maar ook dat leverde geen hits op.

Op 4 januari 2016 kondigden de bandleden op hun Facebook aan dat ze gingen stoppen met Go Back to the Zoo. Ze gingen verder onder de bandnaam St. Tropez..


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
JaarSocial media


Twitter