Artiestafbeelding Giorgio Moroder

Giorgio Moroder

Land Italië

Geboortedatum 26-04-1940 (83 jaar)

Officiële websitehttps://www.giorgiomoroder.com/

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  14 weken in Top 40
  •  231 punten
  •  #2843 aller tijden
  •  2 Top 40-hits

Biografie

Hansjörg Moroder wordt geboren in Italië en maakt furore als schrijver en producent van disco. Zo is hij verantwoordelijk voor de successen van Donna Summer. Haar Love To Love You Baby en I Feel Love zijn belangrijke nummers in de ontwikkeling van het discotijdperk. Naast disco maakt Moroder ook filmmuziek, waar hij tekende voor films als Flashdance, Midnight Express, Top Gun en Scarface. 

 
Als producer leverde hij werk af voor een keur aan artiesten, waaronder de Three Degrees, Elton John, Debbie Harry, Freddy Mercury, Blondie, Madonna en Daft Punk. Ook maakte hij een remix van Coldplays Midnight. Zelf staat Moroder twee keer in de Top 40. In 1977 voor het eerst met From Here To Eternity en in 1984 met Together In Electric Dreams, dat hij samen met Philip Oakey opnam. 
 
In het voorjaar van 2015 verschijnt er, voor het eerst in 30 jaar, een compleet nieuw album van Moroder, 74 Is The New 24. En dat de hedendaagse generatie maar wat graag met de legende wil samenwerken, blijkt uit de bijdragen van Matthew Koma, Mikky Ekko, Foxes, Charli XCX, Britney Spears, Sia en Kylie Minogue. Met haar maakte hij de eerste single, Right Here, Right Now. 
 
Ook werkte Moroder mee aan het vierde studioalbum van Lady Gaga uit 2015.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieSocial media


Twitter