Artiestafbeelding General Public
  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  0 weken in Top 40
  •  0 punten
  •  #0 aller tijden
  •  0 Top 40-hits

Biografie

De band werd gevormd door de ex-leden van The Beat, Dave Wakeling en Ranking Roger. Samen met ex-leden van Dexys Midnight Runners, Stoker en Mickey Billingham, ex-lid van The Specials Horace Panter en ex-lid van The Clash Mick Jones.

Tijdens de opnames voor het debuutalbum All The Rage haakte Jones af om zijn eigen band te beginnen. Zijn vervanger werd Kevin White.
 
Hun eerste gelijknamige single General Public deed het niet heel goed. Maar de B-kant van de single werd wel een Nederlandse Top 40-hit, mede dankzij Frits Spits die het nummer als eindtune gebruikte voor zijn programma De Avondspits. De single Taking The Day Off werd gebruikt voor de film Ferris Bueller’s Day Off uit 1986.
Er vonden wat wisselingen met bandleden plaats en het album Hand To Mouth verscheen. Vlak daarna viel de band uit elkaar.
 
De zangers Wakeling en Roger begonnen allebei een solocarrière.
 
In 1993 troffen beide heren elkaar weer bij het afscheidstournee van de ska-supergroep Special Beat. Nadat Wakeling een gastoptreden verzorgde werd in 1994 nieuw leven geblazen in General Public. Alleen de zangers waren de enige originele leden.
 
Rub It Better uit 1995 bleek het laatste album van de band. Naast de verkoopcijfers die tegen vielen, had Roger genoeg van het over en weer vliegen naar Amerika.

Wakeling speelt sinds 2004 met zijn eigen English Beat waarmee hij ook nummers van General Public speelt.

Op 26 maart 2019 overleed Ranking Roger.


Top 40-hits


GeenOverige nummers