Artiestafbeelding Electric Light Orchestra Part Two

Electric Light Orchestra Part Two

Land Verenigd Koninkrijk

Officiële websitehttps://www.theorchestra.net/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  0 weken in Top 40
  •  0 punten
  •  #6016 aller tijden
  •  0 Top 40-hits

Biografie

In 1986 verscheen het laatste album van ELO in de vrijwel originele bezetting. Het album was getiteld Balance of Power met onder meer de single Calling America. Het werd geen groot succes door verschillende omstandigheden. Daarna gingen de overgebleven drie groepsleden van ELO hun eigen weg.
 
In 1990 vormde de originele drummer Bev Bevan Electric Light Orchestra Part Two. Bev wilde in 1988 de draad weer oppakken maar Jeff Lynne bedankte voor een nieuwe ELO-plaat dus ging Bev op zoek naar nieuwe bandleden. De nieuwe groep, met Bev en Louis Clark als originele ELO-leden, bracht in 1991 een debuutalbum uit dat teruggreep naar het geluid van de jaren zeventig waarna nog een album volgde.

Beide albums werden geen succes en hoewel er bij live-concerten steeds meer ELO-hits werden gespeeld vonden veel oude fans dat deze groep zonder Jeff Lynne geen bestaansrecht had. 

Eind 1999 verliet Bev de groep die er maar niet in slaagde Amerika te veroveren. ELO Part Two werd begin 2000 officieel opgeheven. Bev verkocht, zoals eerder was afgesproken, zijn deel van rechten op de groepsnaam aan Jeff Lynne. De overgebleven groepsleden van ELO Part II gingen door en moesten de bandnaam veranderen. In het najaar hadden ze een nieuwe naam gekozen en in november 2000 traden ze op onder de naam Orkestra in Hardenberg. 

Ondanks de kritiek op ELO Part II had de groep in de periode 1991-1999 vele duizenden fans blij gemaakt. Het was immers de enige kans om de muziek van ELO live te horen. Het was niet, zoals heden ten dage met The Orchestra, een optreden van een coverband.
In 1998 begon Lynne met de voorbereidingen om ELO nieuw leven in te blazen en in 2001 verscheen het album Zoom.


Top 40-hits


Geen




Social media