Artiestafbeelding Eagles Of Death Metal

Eagles Of Death Metal

Land Verenigde Staten

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  0 weken in Top 40
  •  0 punten
  •  #9017 aller tijden
  •  0 Top 40-hits

Biografie

Jesse Hughes en Josh Homme vormen in 1998 de band Eagles Of Death Metal. De twee weten steeds een andere groep artiesten rond zich te formeren voor hun liveshows. Ze ontlenen hun bandnaam aan het soort muziek dat ze maken, wat ze zelf definiëren als een kruising tussen Death Metal en de muziek van The Eagles.


In 2004 verschijnt hun debuutalbum Peace, Love, Death Metal. Van het album verschijnen verschillende nummers in commercials en games, waaromder Gran Turismo 4. Als in 2006 hun tweede album Death By Sexy verschijnt touren ze met The Strokes door de Verenigde Staten, wat ze later in het voorprogramma van Guns N’ Roses brengt. Omdat Axl Rose niet onder de indruk was bleef het bij één optreden.

In 2015 is de groep voor de tweede keer te zien op Pinkpop en verschijnt het vierde studioalbum van de groep, Zipper Down. Daarop staat ook Save A Prayer, een cover van de hit van Duran Duran. Op 13 november speelt de band een uitverkochte show voor 1500 bezoekers in Le Bataclan in Parijs. Dat concert komt tot een abrupt einde als terroristen een bloedbad aanrichten en 89 mensen doodschieten. Één van de roadies van de groep, Nick Alexander en verantwoordelijk voor de verkoop van de merchandising, komt om het leven. Save A Prayer is het nummer dat daarna veelvuldig wordt gedownload uit sympathie met de slachtoffers.


Top 40-hits


GeenOverige nummersSocial media


Twitter