Artiestafbeelding Descemer Bueno

Descemer Bueno

Land Cuba

Officiële websitehttp://descemerbueno.com/

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  40 weken in Top 40
  •  894 punten
  •  #746 aller tijden
  •  2 Top 40-hits

Biografie

De Cubaanse zanger en producer is actief als docent muziek voordat hij, als 19-jarige, de jazz-groep Estado De Animo in 1990 opricht. Nadat hij een tijdje in Kaapstad les geeft belandt hij in New York waar hij zich ontwikkelt in een volstrekt andere stijl, hip-hop. Zo maakt hij nummers voor Yerba Bueno die in verschillende films en commercials terecht komen.

 
Bueno maakt, bij terugkomst in Cuba, muziek voor verschillende films, waaronder Havana Blues en Habana Eva, waarvoor hij beide ook zuid-Amerikaanse filmprijzen ontvangt. In 2005 maakt hij zijn eerste solo-album, Siete Rayo, waarop ook George Pajon (The Black Eyed Peas) te horen is. 
 
Nadat hij werkt aan twee albums van Enrique Iglesias (Euphoria en Sex And Love) maakt hij voor de Spaanse zanger het nummer Bailando. Samen met de Cubaanse band Gente de Zona scoort hij daarmee zijn eerste hit in ons land. 
 
Dat de samenwerking met Enrique Iglesias is bevallen blijkt in 2017 als de Cubaan opnieuw te horen is in een samenwerking: Súbeme La Radio. Gerelateerde nieuwsartikelen


Jason Derulo meteen nieuw in de top 20
Jason Derulo meteen nieuw in de top 20

Na Kiss The Sky, dat voor zijn doen maar matig scoorde, heeft Jason Derulo eindelijk weer een enorme...

Fresh: video van Bruno Mars
Fresh: video van Bruno Mars

Na 24K Magic zat het er dik in dat er een video zou komen bij That's What I Like. Mars zong dat numm...

Social media


Twitter