Artiestafbeelding Dee C Lee

Dee C Lee

Land Verenigd Koninkrijk

Geboortedatum 06-06-1961 (61 jaar)

Officiële websitehttps://www.deeclee.com/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  0 weken in Top 40
  •  0 punten
  •  #9321 aller tijden
  •  0 Top 40-hits

Biografie

Dee C. Lee, geboren als Diane Catherine Sealy is een soul-, r & b- en popzanger en vooral bekend om haar zang in het achtergrondkoor of als achtergrondzangeres.. Al vroeg in haar carrière was ze lid van en vervolgens achtergrondzangeres voor de Britse band Central Line, bekend van o.a. Walking into Sunshine en Nature Boy.

 
Ze was o.a. achtergrondzangeres voor Wham! in de vroege jaren 80 en verscheen in de video's van de band voor de nummers Young Guns (Go for It) en Club Tropicana.
Na haar vertrek uit Wham! bracht ze in 1983 haar eerste solo-single Selina Wow Wow uit. Ondanks veel airplay haalde de single de UK Singles Chart niet  en ook Nederland bleef de singles hangen in de Tipparade..
 
In 1984 werkte ze met The Style Council en verscheen op hun debuutalbum Café Bleu, ze is o.a. te horen op de hit Shout to the Top.
 
Ze bracht opnieuw een solo-single uit, de door haar zelf geschreven ballad See the Day. De single werd een grote hit in Engeland en piekte op nummer 3 in de Britse hitlijst in 1985, In Nederland kwam het nummer niet verder dan de Tipparade. Twintig jaar later werd het nummer gecoverd door Girls Aloud.
 
Later in de jaren negentig bracht ze nog twee soloalbums uit; Things Will Be Sweeter (1994) en Smiles (1998) maar die albums flopten.
 
Dee was getrouwd met Style Council-lid en bandoprichter Paul Weller van 1987 tot hun scheiding in 1998. Ze hebben twee kinderen.Top 40-hits


Geen
Social media


Facebook