Artiestafbeelding Christine Perfect

Christine Perfect

Land Verenigd Koninkrijk

Geboortedatum 12-07-1943

Sterfdatum 30-11-2022

Officiële websitehttps://www.buckinghammcvie.com/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  12 weken in Top 40
  •  167 punten
  •  #3336 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Christine McVie, geboren als Christine Anne Perfect was een Britse zangeres, keyboardspeler en songwriter. Haar populariteit kreeg ze toen ze met John McVie trouwde en lid werd van de band Fleetwood Mac in de periode "Na Peter Green", oftewel de Amerikaanse periode van Fleetwood Mac, ofschoon ze daarvoor eveneens in een bekende band (Chicken Shack) speelde en zelf drie soloalbums uitbracht. In die tijd heeft ze veel verschillende relaties gehad o.a. met John Mayall en Dennis Wilson (Beach Boys). 
 
Ze studeerde beeldhouwen om kunstonderwijs te gaan geven. Gedurende die tijd kwam ze in aanraking met de Engelse blues-scene. Het geven van kunstlessen was geen vetpot en ze verhuisde naar Londen om als etaleur te gaan werken. In die tijd werd ze eerst lid van Chicken Shack, dat in 1968 een hit had met de bluesklassieker I'd Rather Go Blind, dat door haar gezongen wordt. Ze leerde haar toekomstige echtgenoot John McVie kennen en werd lid van een geheel vernieuwd Fleetwood Mac. De band scoorde in die tijd veel hits maar kende ook veel onderlinge ruzies. Christine was als songwriter en zangeres verantwoordelijk voor 7 van de 20 Fleetwood Mac-hits, waaronder Don't Stop, Little Lies en Everywhere.
 
In 1990 besloot ze te stoppen met liveoptredens, maar ze bleef wel lid van Fleetwood Mac. Ze werd in 1997 nog een keer overgehaald om met de band op tournee te gaan en ze trad ook nog een keer op toen Fleetwood Mac in 1998 werd bijgezet in de Rock and Roll Hall of Fame. Daarna verliet ze de groep. Vanaf 2014 speelde Christine, tot grote verrassing van vele fans en de bandleden, weer mee met Fleetwood Mac.

Op 30 november 2022 overleed Christine McVie op 79-jarige leeftijd na een kort ziekbed. Ze is het eerste Fleetwood Mac-lid uit de Rumours-bezetting dat is overleden.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie

Social media


Twitter