Artiestafbeelding Christine Perfect

Christine Perfect

Land Verenigd Koninkrijk

Geboortedatum 12-07-1943 (79 jaar)

Officiële websitehttps://www.buckinghammcvie.com/#!/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  12 weken in Top 40
  •  167 punten
  •  #3327 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Christine McVie, geboren als Christine Anne Perfect is een Britse zangeres, keyboardspeler en songwriter. Haar populariteit kreeg ze toen ze met John McVie trouwde en lid werd van de band Fleetwood Mac in de periode "Na Peter Green", oftewel de Amerikaanse periode van Fleetwood Mac, ofschoon ze daarvoor eveneens in een bekende band (Chicken Shack) speelde en zelf drie soloalbums uitbracht. In die tijd heeft ze veel verschillende relaties gehad o.a. met John Mayall en Dennis Wilson (Beach Boys). 
 
Ze studeerde beeldhouwen om kunstonderwijs te gaan geven. Gedurende die tijd kwam ze in aanraking met de Engelse blues-scene. Het geven van kunstlessen was geen vetpot en ze verhuisde naar Londen om als etaleur te gaan werken. In die tijd werd ze eerst lid van Chicken Shack, dat in 1968 een hit had met de bluesklassieker I'd Rather Go Blind, dat door haar gezongen wordt. Ze leerde haar toekomstige echtgenoot John McVie kennen en werd lid van een geheel vernieuwd Fleetwood Mac. De band scoorde in die tijd veel hits maar kende ook veel onderlinge ruzies.
 
Op muzikaal gebied deed ze een tijdlang niets meer, nadat ze in 1990 had besloten Fleetwood Mac de rug toe te keren. Ze werd in 1997 nog een keer overgehaald om met de band op tournee te gaan en ze trad ook nog een keer op toen Fleetwood Mac in 1998 werd bijgezet in de Rock and Roll Hall of Fame. Vanaf 2014 speelt Christine, tot grote verrassing van vele fans en de bandleden, weer mee met Fleetwood Mac. Ze is begonnen met de Amerikaanse "On With The Show" tour.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie

Social media


Twitter