Artiestafbeelding Chocolate Puma
  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  4 weken in Top 40
  •  21 punten
  •  #5394 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Achter Chocolate Puma gaan Gaston Steenkist en René Ter Horst schuil. De heren kwamen elkaar begin jaren negentig tegen bij het radiostation waar Ter Horst op dat moment actief was. De klik die er toen was resulteerde in het platenlabel Fresh Fruits, waar Give It Up (dat ze uitbrengen als The Good Men) als eerste release verschijnt. De heren scoren direct een hit in de Top 40 (#6) en brengen het nummer ook met resultaat aan de man buiten Nederland. Later is de drum-loop van dat nummer de basis voor Fairground van Simply Red, dat in het Verenigd Koninkrijk een nummer 1-hit wordt. 

 
Als Klatsch!, René Et Gaston, Jark Prongo en F-Action komen we de heren nog verscheidene malen tegen in de hitlijsten. In 2001 scoren ze als Riva (samen met Dannii Minogue) een top 3-hit in het Verenigd Koninkrijk met Who Do You Love Now, dat in de Top 40 de derde notering wordt en in de Top 40 op nummer 19 belandt. In 2008 staan de heren als Chocolate Puma voor de tweede keer in de Tipparade met Always & Forever. 
 
In 2014 doen ze opnieuw van zich spreken met Step Back, waarmee het duo de eerste notering als Chocolate Puma weet te realiseren. Later dat jaar wordt hun samenwerking met Firebeatz, I Can't Understand, uitgeroepen tot Dance Smash.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
JaarSocial media


Twitter