Artiestafbeelding Carice Van Houten

Carice Van Houten

Land Nederland

Geboortedatum 05-09-1976 (46 jaar)

Officiële websitehttp://www.caricevanhouten.nl

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  21 weken in Top 40
  •  593 punten
  •  #1272 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Als Carice Van Houten studeert aan de Amsterdamse Kleinkunstacademie wordt ze ontdekt door regisseur Hans Kemna. Het levert haar een rol op in de tv-serie Labyrinth. Martin Koolhoven selecteert haar uit 80 kandidaten voor de hoofdrol in de film Suzy Q, waarmee ze haar eerste Gouden Kalf in de wacht sleept. In 2001 is AmnesiA haar eerste bioscoopfilm, dat al vrij snel wordt gevolgd door Minoes. Een opmerkelijke rol, want Van Houten is allergisch voor katten. In 2002 wordt ze opnieuw onderscheiden met een Gouden Kalf. 

 
In 2006 krijgt ze de hoofdrol in de film Zwartboek van Paul Verhoeven. Nog geen jaar later is ze te zien in Dorothy Mills, haar eerste internationale productie en speelt ze naast Tom Cruise in de thriller Valkyrie. 
 
Ze gaat ondertussen ook werken bij KXRadio en met Kane scoort ze een top 3-hit met No Surrender. De samenwerking kwam tot stand tijdens de tv-actie ‘Nederland Helpt Haïti’. In 2011 krijgt ze een rol in de HBO-hitserie Game Of Thrones. Dat de muziek naar meer smaakte blijkt uit het album See You On The Ice, dat in het najaar van 2012 verschijnt. Van dat album komt Emily in de Tipparade terecht. 
 
In 2015 werkt Van Houten mee aan het nieuwe album van Michael Prins. Het nummer Fear Not verschijnt als single.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieSocial media


Twitter