Artiestafbeelding Bust

Bust

Land Verenigd Koninkrijk

Officiële websitehttp://www.busted.com/

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  16 weken in Top 40
  •  344 punten
  •  #2106 aller tijden
  •  2 Top 40-hits

Biografie

Bust is een Engels pop rock band uit Essex, bestaande uit James Bourne, Matt Willis en Charlie Simpson. De band heet eigenlijk Busted maar er is al een band in Nederland die zo heet. De band is opgericht in 2000 en had vier Britse nummer één singles. Ook brachten ze twee studio albums uit voordat de band uit elkaar ging ik januari 2005. Charlie Simpon besloot uit de band te stappen en zijn carrière voort te zetten als frontman van post-hardcore band Fightstar. Bust won twee Brit Awards en won The Record of the Year in 2004 met hun single Thunderbirds. De band heeft meer dan 5 miljoen albums wereldwijd verkocht.

In november 2013 kondigde Willis en Bourne aan om samen te touren met McFly als met als bandnaam McBusted in 2014. De band stond in het voorprogramma van One Direction en had een eigen Britse tour. Ook brachten ze een album uit.

Op 10 november 2015 werd bekend dat Simpson na tien jaar weer zich zou aansluiten bij Bust. De band heeft ook aangekondigd dat ze op een arena tour zouden gaan in het Verenigd Koninkrijk en Ierland in 2016. Op 3 mei 2016 bracht hun eerste nieuwe nummer "Coming Home" na 12 jaar uit als een gratis download. Op 9 september 2016 bleek dat hun derde album Night Driver zou worden genoemd.

Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
Jaar


Overige nummersSocial media


Twitter

Facebook