Artiestafbeelding Bernadette

Bernadette

Land Nederland

Geboortedatum 01-03-1959 (64 jaar)

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  5 weken in Top 40
  •  30 punten
  •  #5283 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

Zangeres Bernadette Kraakman is bij het grote publiek beter als Bernadette.

Al op jonge leeftijd was ze actief in de muziek. Zo maakte ze onder andere zes jaar lang deel uit van het kinderkoor de Damrakkertjes en was ze ook te horen op de plaat Daar Komt Swiebertje.

Van eind jaren 70 tot begin jaren 80 is Bernadette de zangeres van de Zaanse Funkgroep Fat Eddy Band. Ze maken verschillende singles, waaronder Sweet Sweet Lovin, Don't Let It Fade en Good Times. Alleen met de single Let Your Body Move It wisten zij een kleine hit te scoren.

Grote bekendheid kreeg Bernadette in 1983 door op 24-jarige leeftijd deel te nemen aan het Eurovisiesongfestival in München. Met het liedje Sing Me A Song wist ze een zevende plaats te behalen. Ook een notering in de Nederlandse Top 40 kon ze hiermee bijschrijven op haar cv.

Ze wist het succes niet meer te evenaren. Singles als Little Poor Boy en Make It Right werden geen hits. Samen met de Surinaamse zangeres Ingrid Simons vormde zij in 1986 het duo Double Trouble, maar het succes bleef uit.

Als stemactrice sprak ze onder andere de stem in van Sneeuwwitje, Blauwe Fee in Pinocchio en Angelique in Belle En Het Beest. Ze zong ook verschillende televisietunes in waaronder die van de tekenfilmserie Candy Candy.

In 1999 emigreerde ze naar Canada, waar ze jaren een Amsterdams pannenkoekenrestaurant heeft gehad. Inmiddels is ze eigenaar van Campbell Hills Guest Ranch.Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
Jaar