Artiestafbeelding Ben Steneker

Ben Steneker

Land Nederland

Geboortedatum 10-02-1935 (88 jaar)

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  0 weken in Top 40
  •  0 punten
  •  #9303 aller tijden
  •  0 Top 40-hits

Biografie

Steneker is een Nederlands countryzanger. Hij begon zijn loopbaan in de begeleidingsband van de zangeres Lydia Tuinenburg. Met de groep Lydia & Her Melody Strings pakte hij in 1959 zijn eerste hit in Nederland met de single Send Me The Pillow.

Vanaf 1960 ging hij solo verder. In de jaren 60 verwierf hij bekendheid met de singles It Doesn't Matter Anymore, Lonely River Rhine en From A Jack To A King. Dit succes wist hij niet meer te evenaren. Wel bleef hij een veelgevraagd countryartiest in Nederland.

In de jaren zeventig vormde hij met zangeres Ine Dijkstra het duo Country Stones. Eind jaren zeventig opende hij met zijn vrouw een countryclub in zijn woonplaats Haaksbergen.

In 1984 nam hij samen met Henk Wijngaard het nummer Aan Elke Vrouw Waar Ik Eens Van Hield op. Het nummer is een vertaling van To All The Girls I've Loved Before van Julio Iglesias en Willie Nelson. Ze wisten hiermee een notering in de Tipparade te behalen.

Steneker was in de jaren 80 regelmatig in de Verenigde Staten voor diverse optredens. Vanaf 2000 treedt hij samen op met zijn dochter Carmen Steneker. Zo brachten ze in 2005 het album Like Father, Like Daughter uit.

In 1994 werd hij opgenomen in de America's Old Time Country Music Hall of Fame. Samen met zijn dochter won hij in 2013 de Oostenrijkse Goldener Countrystar.

Zijn bijnaam is The Godfather of Dutch Country Music.Top 40-hits


Geen
Social media


Facebook