Artiestafbeelding Beloved

The Beloved

Land Verenigd Koninkrijk

Officiële websitehttps://www.thebeloved.uk

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  6 weken in Top 40
  •  67 punten
  •  #4559 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

De Britse band The Beloved werd in 1983 opgericht door Jon Marsh en Steven Waddington. De band bestond verder uit Tim Havard en Guy Gausden.

Hun debuutsingle A Hundred Words verscheen in 1986. Een aantal singles die daarop volgden wisten ook de Britse hitlijsten te halen. Na hun eerste verzamelalbum Where It Is uit 1987 verlieten Havard en Gausden de band.

Het overgebleven duo besloot om van de rockmuziek af te stappen en de kant op te gaan van de house muziek. Een doorbraak in hun thuisland kwam met de single The Sun Rising uit 1989. Een jaar later verscheen Blissed Out een remixalbum. Waddington verliet daarna de band. Hij werd vervangen door de echtgenote van Marsh, Helena Marsh.

Samen scoren zij de grootste hit van The Beloved met de single Sweet Harmony. De singles die daarop volgden werden bescheiden hits, maar konden het succes niet meer evenaren.

Eind jaren 90 verdween de band uit beeld. In 2000 werd nog een korte comeback gepoogd met de singles With You en Timeslip, maar dat was zonder succes.

Daarna lag de band grotendeels stil en ging Jon Marsh zich vooral bezig houden als dj. In 2013 begon hij weer samen te werken met Waddington aan nieuw materiaal.Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie
Audio
Piek
Punten
Jaar

Social media


Facebook