Artiestafbeelding Barry White

Barry White

Land Verenigde Staten

Geboortedatum 12-09-1944

Sterfdatum 04-07-2003

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  46 weken in Top 40
  •  798 punten
  •  #895 aller tijden
  •  8 Top 40-hits

Biografie

Barry White werd als Barry Eugene Carter geboren in Galveston in de staat Texas en groeide op in Los Angeles. Op 10-jarige leeftijd werd hij lid van een gang en op de leeftijd van zestien jaar werd hij veroordeeld tot vier maanden gevangenisstraf wegens diefstal. Die gebeurtenis heeft grote invloed gehad op zijn verdere leven.
 
Eind jaren zestig begon Barry's muzikale carrière, aanvankelijk als producer en later als componist en tekstschrijver. Zijn grootste succes was het opzetten van Love Unlimited, een damesgroep met drie leden (waaronder zijn latere vrouw Glodean James), waarvoor hij de klassieker Walkin' In The Rain (With The One I Love) uit 1972 schreef.
Zijn volgende succes was de oprichting van het Love Unlimited Orchestra. Rond die tijd begon hij ook geschreven nummers zelf op te nemen. Het leidde tot het succesvolle album "I've Got So Much To Give" met de hit I'm Gonna Love You Just A Little More Baby, waarna hij nog vele hits scoorde, zoals Let The Music Play, You See The Trouble With Me en zijn op een na grootste hit, You're The First, The Last My Everything. In de jaren tachtig nam het succes af.
In 1990 stond hij nog een keer in de Top 40 met een productie van Quincy Jones: The Secret Garden.
 
Tijdens een verblijf in het ziekenhuis, waar hij herstelde van de gevolgen van een beroerte, overleed White op 57-jarige leeftijd aan een nierziekte.

In 2013 kreeg hij postuum een ster op de Hollywood Walk Of Fame.

Social media


Twitter

Facebook