Artiestafbeelding Barry Manilow

Barry Manilow

Land Verenigde Staten

Geboortedatum 17-06-1943 (79 jaar)

Officiële websitehttps://barrymanilow.com

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  16 weken in Top 40
  •  381 punten
  •  #1949 aller tijden
  •  2 Top 40-hits

Biografie

Barry Manilow (geboren in Brooklyn als Barry Alan Pincus) begon zijn podiumcarrière als pianist bij Bette Midler. Voor die tijd was hij onder meer werkzaam geweest als schrijver van jingles, die hij ook zelf inzong, en studiomuzikant. Manilow produceerde de eerste twee albums van Bette Midler en bij haar kreeg hij de kans om ook zelf op het podium te zingen. In 1973 bracht hij zijn eerste eigen titelloze album uit, maar dat werd geen succes.

Zijn grote doorbraak kwam met de single Mandy uit 1974. Dit werd zijn eerste hit in de Amerikaanse Billboard Hot 100 en bereikte de eerste plaats. In de jaren daarna scoorde hij ook Amerikaanse nummer 1-hits met I Write The Songs en Looks Like We Made It. Pas in 1978 scoorde hij zijn eerste hit in de Nederlandse Top 40. Copacabana (At The Copa) haalde toen de zesde plaats. In dat jaar trad hij ook voor het eerst op in Nederland.

In de jaren 80 was hij niet zo succesvol als daarvoor, maar toch lukte het hem nog steeds om voor uitverkochte zalen te spelen. In 1988 scoorde hij zijn tweede en laatste hit in de Nederlandse Top 40 met Hey Mambo, een samenwerking met Kid Creole and The Coconuts die in het buitenland nauwelijks aansloeg, maar in ons land de zestiende plaats bereikte.

Met meer dan tachtig miljoen verkochte platen en vele uitverkochte concerten is Manilow een van de meest succesvolle zangers van de jaren 70. Sinds 2004 treedt hij met regelmaat op in Las Vegas. Vanaf 2021 is hij te vinden in het Westgate Las Vegas Resort, waar hij zijn grootste hits speelt.

Manilow trouwde in 2014 met zijn manager Garry Kief, met wie hij sinds 1978 een relatie had. Tot maart 2017 wist hij zijn huwelijk uit de media te houden.Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieSocial media


Twitter