Artiestafbeelding Bananarama

Bananarama

Land Verenigd Koninkrijk

Officiële websitehttp://www.bananarama.co.uk

  • Statistieken
  •  3Alarmschijf
  •  67 weken in Top 40
  •  1.244 punten
  •  #542 aller tijden
  •  11 Top 40-hits

Biografie

In 1980 werd deze meidenband gevormd door Keren Woodward, Sara Dallin en Siobhan Fahey. De naam is afkomstig uit de titel Pyjamarama een nummer van Roxy Music.

Met het nummer It Ain’t What You Do (It’s The Way That You Do It) kregen de meiden grote bekendheid. Ze groeien uit tot grote sterren. Naast de vele hits die ze scoorden waren de meiden ook ware stijliconen. Punk of Glossy daar draaiden de meiden hun hand niet voor om.

In 1984 verscheen de single Cruel Summer en dat betekende ook de doorbraak in de Verenigde Staten.
Na het overlijden van een goede vriend willen de meiden serieus genomen worden en brachten ze daarom serieuzere nummers uit. Het was geen groot succes, het publiek zat hier niet op te wachten. De hulp wordt ingeroepen van het producerstrio Stock, Aitken & Waterman. Ze weten wat ze wille. Namelijk het nummer Venus, wat oorspronkelijk van Shocking Blue is, in een high NRG-jasje steken. In eerste instantie is het trio hier niet blij mee, maar de meiden mogen het nog één keer zingen en hiermee overtuigen ze het trio. Ze scoren hiermee een van hun grootste hits.
Er ontstaat wat kritiek want Bananarama wordt gezien als het zoveelste fabriekswerkje van het producers trio. De spanningen beginnen ook binnen de groep toe te nemen. Siobhan is het niet eens met de muzikale koers en besluit in 1988 de band te verlaten. Vrij snel na haar vertrek begint ze een solocarrière onder de naam Shakespears Sister.
Jacquie O’ Sullivan neemt de plaats van Siobhan over. Vier jaar later veranderen ze van producers en niet veel later stapt ook O’ Sullivan uit de groep, ze werd nog steeds gezien als de new girl en dat trok ze niet meer. De twee overgebleven meiden keerde terug naar Stock, Aitken & Waterman en er volgde een nieuw album in 1992. Maar de spirit was weg en de platenmaatschappij zag Bananarama als een eighties band en dumpte de meiden.
De overgebleven twee leden hebben nog verschillende albums uitgebracht. In 2017 werd er door het oorspronkelijke trio eenmalig een tournee gehouden.
In oktober 2020 verschijnt het boek Really Saying Something, waarin Keren Woodward en Sara Dallin hun verhaal vertellen over Bananarama.
Social media


Twitter

Facebook