Artiestafbeelding Babys

The Babys

Land Verenigd Koninkrijk

Officiële websitehttps://www.thebabysofficial.com

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  28 weken in Top 40
  •  632 punten
  •  #1177 aller tijden
  •  3 Top 40-hits

Biografie

De band The Babys werd in het Verenigd Koninkrijk opgericht in 1974 door muzikant Michael Corby en manager Adrian Miller. Samen met John Waite, Tony Brock en Wally Stocker vormden zij de band.

Het eerste album genaamd The Babys verkocht goed, ondanks dat Corby en Millar niet echt tevreden waren over dat album. De hitsingle Isn’t It Time is afkomstig van hun tweede album genaamd Broken Heart. Na het uitkomen van dat album begon het te rommelen in de band. Uiteindelijk verlieten Millar en Corby de band en werden vervangen door Jonathan Cain en Ricky Phillips. Waite had zichzelf tot leider van de band gepromoveerd. Na een aantal concerten, waarin The Babys als het voorprogramma stonden van Journey, stapte Cain over naar Journey. Het vierde album bevatte meer pittigere muziek, dat zou uiteindelijk hun ondergang worden. De verkoopcijfers vielen erg tegen.

Opvallend was dat ze succesvoller waren in de Verenigde Staten dan in hun thuisland.

Na het uiteenvallen van The Babys richtten Ricky Philips, John Waite en Jonathan Cain de band Bad English op, maar al vrij snel stapte Cain weer over naar Journey. Brock en Stocker gingen aan de slag bij Rod Stewart. Stocker zat ook in Air Supply.

In 2013 zijn The Babys weer bij elkaar gekomen, met de originele leden Tony Brock en Wally Stocker samen met nieuwe leden John Bisaha en Joey Sykes. Live heeft de band nog keyboardspeler Francesco Saglietti en de achtergrondzangeressen, The Babettes, Holly Bisaha en Elisa Chadbourne.


In 2014 brachten ze het album I’ll Have Some Of That uit.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie


Overige nummersSocial media


Twitter

Facebook