Artiestafbeelding B.J. Thomas

B.J. Thomas

Land Verenigde Staten

Geboortedatum 07-08-1942

Sterfdatum 29-05-2021

Officiële websitehttps://www.bjthomas.com

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  5 weken in Top 40
  •  55 punten
  •  #4785 aller tijden
  •  1 Top 40-hits

Biografie

De uit de Verenigde Staten afkomstige Billy Joe Thomas oftewel B.J. Thomas begon op zijn vijftiende in de muziek met de band The Triumphs.

 
The Triumphs werden een succes en dat leverde de band een bescheiden platencontract. Na een viertal hits besloot B.J.Thomas een solocarrière te beginnen.
 
In 1968 bracht hij de single Hooked On A Feeling uit, daarmee bereikte hij in Nederland de Tipparade.
 
Een jaar later zette hij zichzelf echt op de kaart in de muziekwereld met de single Raindrops Keep Fallin’ On My Head. Hij won er zelfs een Oscar mee, omdat het nummer als soundtrack werd gebruikt in de film Butch Cassidy And The Sundance Kid.
 
Na een muzikale dip begin jaren 70 kwam hij in 1975 succesvol terug met de countrykraker (Hey Won’t You Play) Another Somebody Done Somebody Wrong Song, het nummer leverde hem een Grammy Award op. Hij ging zich meer richten op het gospel-genre en daarmee won hij tussen 1978 en 1982 vijfmaal een gospel-Grammy.
 
Samen met Jennifer Warnes zong hij de titelsong van de televisieserie Growing Pains. Hierna ging het bergafwaarts met de Thomas en kampte hij langdurig met een drugs- en alcoholverslaving. Uiteindelijk wist hij deze de baas te zijn en is hij nog steeds actief in de muziekwereld.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieSocial media


Twitter

Facebook