Artiestafbeelding Army Of Lovers

Army Of Lovers

Land Zweden

Officiële websitehttp://www.armyoflovers.se

  • Statistieken
  •  2Alarmschijf
  •  29 weken in Top 40
  •  612 punten
  •  #1223 aller tijden
  •  3 Top 40-hits

Biografie

Deze uit Zweden afkomstige groep werd in 1987 opgericht. Ze zijn kenmerkend door hun extravagante optredens en kitscherige kleding.


De groepsnaam is afkomstig van de cultfilm Armee der Liebenden. De groep begon met de Zweed Alexander Bard, de Joodse Algerijn Jean-Pierre Barda en de Nigeriaans-Zweedse Camilla Henemark. In 1991 werd Henemark vervangen door gravin Michaela Dornonville de La Cour.
 
Ze scoren in 1991 twee hits waarvan Crucified de grootste was in Nederland en de rest van Europa.
 
De Poolse Dominika Peczynski kwam in 1992 bij de groep. De La Cour werd in 1995 uit de groep gezet, omdat de andere leden vonden dat zij de groep te serieus maakte. Ze haalde Henemark weer terug.
 
In 1995 scoren zij hun laatste hit in Nederland met Give My Life.
 
Nadat ze 5 studioalbums hadden uitgebracht, besluit Bard in 1996 de groep te verlaten om zich te kunnen concentreren op zijn nieuwe groep Vacuum.
 
De eerste keer dat ze daarna tijdelijk bij elkaar komen is in 2001. Ze vieren hun 10e jubileum met een Best-of-album, genaamd Le Grand Docu-Soap.
 
In 2012 komen Bard, Henemark en Barda weer bij elkaar om in 2013 mee te doen op het Melodifestivalen, in de hoop Zweden te mogen vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival in Malmö. Een aantal dagen later wordt Henemark uit de groep gezet met als gevolg een publiekelijke strijd.
 
In 2013 verscheen hun zesde compilatiealbum Big Battle Of Egos.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positie


Overige nummersSocial media