Artiestafbeelding Annie Lennox

Annie Lennox

Land Schotland

Sterfdatum 25-12-1954

Officiële websitehttps://www.annielennox.com/

  • Statistieken
  •  1Alarmschijf
  •  25 weken in Top 40
  •  460 punten
  •  #1671 aller tijden
  •  4 Top 40-hits

Biografie

Annie Lennox is vooral bekend als de zangeres van Eurythmics, waarin ze samenwerkte met Dave Stewart. Daarvoor zong ze bij The Tourists. Nadat Eurythmics in 1990 uit elkaar waren gegaan, ging ze verder als soloartiest. Lennox sprak daarna zeven jaar niet met Dave Stewart, tot ze elkaar ontmoetten bij de begrafenis van een gemeenschappelijke vriend. In 1999 kwam een nieuw album van Eurythmics uit.

Haar soloalbumdebuut uit 1992, Diva, waarvan twee nummers (Why en Walking On Broken Glass) in de Top 40 of Tipparade terechtkwamen, was over de hele wereld zeer succesvol. Haar tweede soloalbum, Medusa, bestaat volledig uit covers, onder meer van Al Green, The Pretenders en The Temptations, en sloeg wederom goed aan in Europa. De eerste single van dat album, No More "I Love You's", won in 1996 een Grammy Award. Het nummer, een cover van The Lover Speaks, behaalde de 23e positie in de Top 40.
 
In 2004 won ze een Oscar voor het beste filmlied: "Into The West" is afkomstig uit de film The Lord Of The Rings.
 
Daarna maakte ze nog enkele albums, maar behalve in Engeland was het internationale succes buiten de Engelse grenzen beperkt.


Top 40-hits

Sorteer op:
ABC
Datum
Meeste punten
Hoogste positieSocial media


Twitter

Facebook