Artiestafbeelding Amazing Stroopwafels

The Amazing Stroopwafels

Land Nederland

Officiële websitewww.amazingstroopwafels.nl

  • Statistieken
  •  0Alarmschijf
  •  0 weken in Top 40
  •  0 punten
  •  #8271 aller tijden
  •  0 Top 40-hits

Biografie

Op 21 maart 1979 gaan Wim Kerkhof en Fred Piek met elkaar in zee. Omdat er in twee talen gezongen wordt, besluiten ze om voor een tweetalige naam te kiezen: The Amazing Stroopwafels zijn geboren.

In 1980 nemen de Stroopwafels hun een eerste lp op, die wordt uitgebracht door Universe. De A-kant is in het Nederlands, op de B-kant staan Engelstalige nummers. Op dit naamloze debuut staan nummers als Dievenwagen en Heb meelij Jet, de eerste single. De tweede single, Ome Kobus, stijgt in de zomer van 1981 in de hitlijsten, totdat een boycot het lied treft: de tekst “Ome Kobus heeft zijn linkerbeen verloren” is discriminerend tegenover gehandicapten. Het nummer bereikte de Tipparade.

n 1981 verlaat Fred Piek de groep voor een solocarrière. Wim Kerkhof maakt met Arie van der Graaf, Koos Pakvis en Louis Debij een tweede lp, Mooi weer. Op deze meer rockgeoriënteerde opvolger komt ook de tweetalige ballad Oude Maasweg te staan. Het nummer groeit uit tot een klassieker. Ondanks dat het nummer niet verder kwam dan de Tipparade is het nummer steevast in de bovenste regionen te vinden van allerlei Top zoveel lijstjes van diverse radiostations.
Ook het nummer Ik ga naar Frankrijk uit 1984 is nog steeds zeer populair ondanks het feit dat het nummer niet de hitparades heeft gehaald.Top 40-hits


Geen
Social media


Twitter