Top 4: Regen

- Top 4

Top 4: Regen

De Ierse band The Script maakt na bijna drie jaar afwezigheid zijn rentree in de Top 40 met Rain. In de Top 40-geschiedenis is dit weerverschijnsel al vele malen bezongen. De succesvolste regenhits zetten we op een rijtje.

1 SET FIRE TO THE RAIN adele
De grootste regenhit staat op naam van Adele. Zij stootte in 2011 met dit nummer haar eigen nummer Rolling In The Deep van de eerste plaats. In Set Fire To The Rain beschrijft Adele de tegenstellingen in een relatie. In 2013 won Adele de Grammy Award voor 'best pop solo performance' voor haar live-uitvoering van dit nummer in de Royal Albert Hall. Dat optreden kun je hieronder zien.


2 PURPLE RAIN prince and the revolution
In 1984 speelde Prince de hoofdrol in de film Purple Rain. Niet alleen de film, maar ook het titelnummer en de hele soundtrack werden een groot succes. Naast de nummer 1-hit Purple Rain zijn ook zijn top 5-hits When Doves Cry en I Would Die 4 U afkomstig van dit album, evenals de nummer 18-hit Let's Go Crazy!


3 WHEN THE RAIN BEGINS TO FALL jermaine jackson & pia zadora
Op 1 december 1984 werd Purple Rain van de eerste plaats gestoten door, jawel, een ander nummer over regen: When The Rain Begins To Fall van Jermaine Jackson & Pia Zadora. Net als zijn voorganger was dit nummer ook afkomstig uit een film (het geflopte Voyage Of The Rock Aliens, waarin Pia Zadora de hoofdrol vertolkte) en stond het eveneens vier weken op nummer 1. Nu zou je denken dat het in de laatste twee maanden van 1984 wel veel geregend zal hebben. Dat valt reuze mee. Op een paar natte dagen aan het einde van november na, waren november en december 1984 relatief droge maanden.


4 NOVEMBER RAIN guns n' roses
Purple Rain was een nummer 1-hit in november. November Rain van Guns N'Roses stond ook in november (1992) in de top 40, maar was toen al over zijn hoogtepunt heen. Het bijna negen minuten durende nummer werd in maart 1992 een hit, maar kwam niet verder dan de dertiende plaats. Precies een halfjaar na de oorspronkelijke binnenkomst keerde het nummer terug in de Top 40 en nu met meer succes. In oktober bereikte November Rain de vierde plaats. Dat was niet zo hoog als de hit Knockin' One Heaven's Door, die in juli, tussen de twee noteringen van November Rain in, drie weken op nummer 1 had gestaan.