Nieuws
Top 4

Top 4: Nederlandstalige hits

Top 4: Nederlandstalige hits
Marco Borsato  Gers Pardoel  Corry Konings  Nielson  Armin Van Buuren 

2019 is een uitstekend jaar voor Nederlandstalige muziek. In april verzamelde IJskoud van Nielson al voldoende punten voor een notering in de top 4 van grootste Nederlandstalige hits aller tijd. Deze week mogen we opnieuw een nieuwe track verwelkomen op nummer 3.

1 IK NEEM JE MEE- gers pardoel (975 punten)
Sinds 7 april 2012 is Ik Neem Je Mee de grootste Nederlandstalige hit aller tijden. De rapper stootte daarmee Huilen Is Voor Jou Te Laat van Corry en De Rekels van de troon. Dat nummer had bijna 42 jaar lang het record van grootste Nederlandstalige hit in handen gehad. Gers Pardoel is erg trots op zijn record en schuwt niet om zijn prestatie te benoemen in Nederlandse en Vlaamse media. Daar heeft Corry Konings in het verleden dan weer eens haar ergernis over uitgesproken. Leuk detail: sinds 2013 woont Gers Pardoel in dezelfde staat als Corry Konings, zo'n halve kilometer uit elkaar. Datzelfde jaar gaf hij Corry Konings als eerbetoon een cameo als buurvrouw in de videoclip van zijn single #VFD

2 IJSKOUD- nielson (887 punten)

Nielson scoorde in 2012 al een kneiter van een hit met Beauty & De Brains, het liedje waarmee hij auditeerde in het programma De Beste Singer-Songwriter Van Nederland. Ondanks dat het nummer nooit een top 5-hit werd, verzamelde het 814 punten en belandde het in de top 10 van grootste Nederlandstalige hits aller tijden. Nielson had al vijf jaar niet meer in de top 10 gestaan, toen hij begin dit jaar opnieuw een monsterhit te pakken had met IJskoud. In februari en maart stond het nummer vijf weken op de tweede plaats, maar werd het van de eerste plaats gehouden door een andere Nederlandstalige hit: Hij Is Van Mij van Kris Kross Amsterdam. Met dit trio staat hij momenteel zelf in de Top 40 dankzij de samenwerking Ik Sta Jou Beter.

3 HOE HET DANST- marco borsato & armin van buuren & davina michelle (874 punten)

Hoe Het Danst zakt inmiddels snel naar de uitgang van de Top 40, maar wipt qua punten nog wel even snel over twee andere Nederlandstalige tracks heen. Daarmee stoot Marco Borsato deze week zichzelf uit deze top 4. Daar stond tot deze week namelijk het 25 jaar oude Dromen Zijn Bedrog. Het succes van Hoe Het Danst beperkt zich trouwens niet tot Nederland. Zijn samenwerking met Armin Van Buuren en Davina Michelle is nog maar een paar punten verwijderd van een notering in het overzicht van grootste Nederlandstalige hits in de Vlaamse Ultratop 50. Die lijst wordt overigens al meer dan tien jaar aangevoed door Marco Borsato. De grootste Nederlandstalige hit bij onze zuiderburen is namelijk Rood uit 2006.

4 HUILEN IS VOOR JOU TE LAAT- corry en de rekels (868 punten)
Hoewel Huilen Is Voor Jou De Laat bijna 42 jaar lang de grootste Nederlandstalige Top 40-hit is geweest, heeft het net als IJskoud nooit op nummer 1 gestaan. Sterker nog, het kwam nooit hoger dan de vijfde positie. Hun hoge Top 40-score hebben Corry en De Rekels vooral te danken aan de 41 weken dat Huilen Is Voor Jou Te laat in de lijst stond. Dit record werd pas in 2014 verbroken door Happy van Pharrell Williams, dat het maar liefst 49 weken in de Top 40 volhield. Huilen Is Voor Jou Te Laat was de eerste grote hit voor schrijver en producer Pierre Kartner, die later onder de naam Vader Abraham zelf ook talloze hits op zijn naam zette. 

(10/11/2019)

Alle Top 40-hits

Details Dua Lipa - Dance The Night
Details Anne-Marie feat. Shania Twain - Unhealthy
Details Cassö, Raye & D-Block Europe - Prada
Details Dimitri Vegas & Like Mike x David Guetta x Afro Bros (with Akon) - She Knows
Details Suzan & Freek & Claude - Vas-Y (Ga Maar)
Details Tate McRae - Greedy
Details Kenya Grace - Strangers
Details Post Malone - Chemical
Details Doja Cat - Paint The Town Red
Details Nathan Dawe, Joel Corry & Ella Henderson - 0800 Heaven
Details Nothing But Thieves - Overcome
Details Lost Frequencies - The Feeling
Details Calvin Harris & Sam Smith - Desire
Details Teddy Swims - Lose Control
Details Peggy Gou - It Goes Like Nanana
Details Rondé - Break My Heart
Details Alok & Ava Max - Car Keys (Ayla)
Details OneRepublic - Runaway
Details Luke Combs - Fast Car
Details Niklas Dee & Old Jim ft. Enny-Mae - Not Fair
Details Bebe Rexha & David Guetta - One In A Million
Details Marshmello & Farruko - Esta Vida
Details Miley Cyrus - Used To Be Young
Details Kris Kross Amsterdam, Sofia Reyes & Tinie Tempah - How You Samba
Details Tiësto - Drifting
Details Olivia Rodrigo - Vampire
Details Di-Rect - OMG It's Happening
Details P!nk - Runaway
Details Taylor Swift - Cruel Summer
Details Douwe Bob - This World Is Our Home
Details Kylie Minogue - Padam Padam
Details Nick Schilder - Shatterproof
Details Billie Eilish - What Was I Made For?
Details Troye Sivan - Rush
Details Chef'Special - Miracles
Details Sera - Best Friend
Details Olivia Rodrigo - Get Him Back!
Details Racoon - Nickel For Goodbye
Details Snelle - Radio
Details R3hab, Inna & Sash! - Rock My Body