Top 4: sex sells

- Top 4

Top 4: sex sells

Tussen alle liefdesliedjes kom je soms wat meer expliciete nummers tegen. Alleen geschikt om te draaien als de kinderen naar bed zijn. Wow... wij durven ze vandaag hier neer te zetten. Maar daar krijg je dan wel ons advies bij: niet geschikt om tijdens je werk of op school af te spelen.

We hebben je gewaarschuwd. De nummers hebben allemaal een notering in de Top 40 gehad. En dan praten we in de definitie over 'hits', niks mis mee dus. Man stond een slordige maand in de lijst in 1969. Het groepje uit Wales ging in het Verenigd Koninkrijk met hun Erotica al snel op de zwarte lijst. De befaamde hijgplaat, Je t'Aime... Moi Non Plus kwam tot twee keer in de hoogste regionen van de Top 40. De echte kenners weten ook dat er een versie was met het gehijg van Brigitte Bardot. 
 
Dan Donna Summer. Met haar Love To Love You Baby liep Nederland voorop maar toen het succes duidelijk werd volgde ook de rest van de wereld. Het origineel van het nummer duurt zo'n 16 minuten en de echte experts zullen daarin liefst 23 hoogtepunten tellen. Tot slot weer terug naar de eerste titel uit deze Top 4 maar dan in een heel ander jasje van Madonna. Het gelijknamige boek van de Amerikaanse is prima kost om in het weekeinde met rode wangen op de bank te zitten.
 
1 EROTICA- man
 
2 JE T'AIME... MOI NON PLUS- serge gainsbourg et jane birkin
 
3 LOVE TO LOVE YOU BABY- donna summer
 
4 EROTICA- madonna