Top 4: Rappers

- Top 4

Top 4: Rappers

Ali B is al lange tijd de succesvolste Nederlandse rapper in de Top 40-geschiedenis. Tussen zijn internationale collega's doet hij het ook niet onverdienstelijk. In de lijst van succesvolste rappers in de Top 40 passeert hij deze week Flo Rida en komt hij op de vijfde plek terecht. Slechts vier rappers hadden nog meer succes dan Ali.

Ali B heeft nog wel een lange weg te gaan voordat hij in de buurt komt van de grote vier. De score van Ali B staat momenteel op 3526 punten. Dat zijn er nog 1651 minder dan Sean Paul. Deze Jamaicaanse rapper scoorde in 2002 al zijn eerste Top 40-hit met Gimme The Light. Kort daarna scoorde hij zijn eerste nummer 1-hit met Get Busy. Na 2006 stond hij vijf jaar lang niet in de lijst, totdat hij in 2011 sterk terugkeerde met Got 2 Luv U. Afgelopen jaar heeft Sean Paul zijn score flink aangedikt dankzij zijn grootste hit Cheap Thrills en zijn tweede nummer 1-hit Rockabye. Het ligt in de lijn der verwachting dat Sean Paul binnenkort over Eminem wipt. Drie jaar geleden was hij nog de succesvolste rapper uit de Top 40-historie, maar na zijn hit The Monster uit 2013 heeft hij geen hits meer gescoord. Daardoor werd hij in 2014 ingehaald door Pitbull en anderhalve maand geleden door Pharrell Williams. 
 
Het is natuurlijk een beetje twijfelachtig of Pharrell Williams wel een plekje verdient in de top 4 van succesvolste rappers. Sinds 2010 scoort de sympathieke Amerikaan alleen maar hits al zanger. Alleen in de eerste helft van zijn carrière bereikte hij als rapper de hitlijst. Een duidelijk voorbeeld hiervan is de hit Can I Have It Like That uit 2005. Pharrell loopt nu nog een dikke 500 punten achter op Pitbull, die het lijstje van succesvolste rappers aanvoert. Pitbull is eveneens de rapper met de meeste nummer 1-hits. Dankzij de hits I Know You Want Me (Calle Ocho), Give Me Everything, Timber en Fireball voerde hij viermaan de lijst aan. Op dit gebied zit Pharrell hem eveneens op de hielen, want hij scoorde al drie nummer 1-hits. Eminem en Sean Paul bereikten beide twee keer de eerste plaats, net als hun rappende collega's Puff Daddy, Will.I.Am, Def Rhymz en Pras Michel.
 
1 PITBULL, 5955 punten
 
2 PHARRELL WILLIAMS, 5432 punten
 
3 EMINEM, 5196 punten
 
4 SEAN PAUL, 5177 punten