Top 4: Mist

- Top 4

Top 4: Mist

We zijn weer in de grijze en grauwe tijd gekomen. Gisteren hadden we, zover we goed opgelet hebben, voor de eerste keer dit najaar last van flink wat mist. Althans in het westen van het land.

Mist, altijd goed voor files en onzekerheid bij autorijders. Wanneer wel of juist niet de mistlamp aan en hoe weet je nu hoe groot die afstand van vijftig meter. Mist hoort bij het najaar als sneeuw bij ....nou ja dat idee. Vandaag een top 4 over dit voor Nederland zo bekende weerbeeld.
 
Okay, de clips zijn wat minder van kwaliteit vandaag. Slecht zicht, past mooi. Opvallend dat er zo weinig liedjes terug te vinden over mist in de Top 40. Fraaie kans voor een creatieve liedjesschrijver. Maar we hebben er toch 4 gevonden. En die zijn ook nog eens erg fraai. 
 
De track van Kate Bush komt van het album The Dreaming en is ook op single verschenen als b-kantje. Fog On The Tyne komt van het gelijknamige album uit 1971.  Bereikte de eerste plek in de albumlijsten van de UK en... was dan weer een b-kantje op de single Meet Me At The Corner. Het nummer van The Flying Burrito Bros stamt uit 1970 en kwam in de Tipparade terecht. Tot slot dan nog een albumtrack van Maroon 5 uit 2005: The Fog. 
 
1 MORNING FOG- kate bush
 
2 THE FOG ON THE TYNE- lindisfarne
 
3 MAN IN THE FOG- the flying burrito bros
 
4 THE FOG- maroon 5