Top 4: Meeste halfjaar-hits

- Top 4

Top 4: Meeste halfjaar-hits

Kygo houdt het goed vol met It Ain't Me. Zijn samenwerking met Selena Gomez staat nu al voor de 28e week in de Top 40. Dat is even lang als zijn eerdere hit Stole The Show en wellicht evenaart hij volgende week de 29 weken van zijn hit Firestone. Zou Kygo de eerste act zijn die met drie verschillende hits langer dan een halfjaar in de Top 40 staat?

Er is maar één artiest die met nog meer hits dan Kygo een halfjaar (26 weken) of langer in de Top 40 stond. Ed Sheeran presteerde dit namelijk vier keer. Hij deed dit met zijn hits The A Team (32 weken), I See Fire (29 weken), Thinking Out Loud (31 weken) en Shape Of You (28 weken). Kygo is verder wel de enige act met drie halfjaarhits op zijn naam. 
 
Bij acht acts staat de teller op twee halfjaarhits. Dat zijn Pharrell Williams, Avicii, Coldplay, Lost Frequencies, Macklemore & Ryan Lewis, Mr. Probz, Guus Meeuwis en Rihanna. Met name de prestatie van Pharrell is bijzonder. Een van zijn halfjaarhits, Happy uit 2013, stond namelijk maar liefst 49 weken in de lijst. Dat is zelfs bijna een vol jaar en daarmee heeft Pharrell het record in handen van langstgenoteerde Top 40-hit aller tijden. Zijn andere halfjaarhit is Blurred Lines, eveneens uit 2013. Dat nummer stond 29 weken in de Top 40. Als je het aantal weken van die twee hits optelt, kom je op 78 weken. Dat is evenveel als een act die met drie hits een halfjaar in de lijst staat. 3 maal 26 is immers 78. 
 
Omdat we in deze top 4 niet aan alle acts met twee halfjaarhits aandacht kunnen besteden, pikken we er nog eentje uit: Guus Meeuwis. Hij is namelijk de eerste artiest die het lukte om twee halfjaarhits te scoren. Die prestatie zette hij neer op 17 september 2005. Dat was de dag waarop Geef Mij Je Angst voor de 26e en laatste week genoteerd stond. Tien jaar eerder stond zijn debuutsingle Het Is Een Nacht... (Levensecht) 27 weken in de Top 40.
 
1 ED SHEERAN- 4 hits van 26 of meer weken
 
2 KYGO- 3 hits van 26 of meer weken
 
3 PHARRELL WILLIAMS- 2 hits van 26 of meer weken
 
4 GUUS MEEUWIS- 2 hits van 26 of meer weken