Top 4: Goodbye

- Top 4

Top 4: Goodbye

Sam Smith scoorde afgelopen weekeinde de klapper van de week met Too Good At Goodbyes. Het woord 'goodbye' heeft in de Top 40-geschiedenis al heel wat grote hits opgeleverd. De grootste vier zetten we op een rijtje.

1 SWEET GOODBYES- krezip
De single Sweet Goodbyes van Krezip hield daadwerkelijk verband met een afscheid, namelijk dat van de groep zelf. Het is dan ook de laatste single van de groep en het allerlaatste nummer dat Krezip speelde tijdens zijn afscheidsconcert op 27 juni 2009 in de Heineken Music Hall. Het door Jacqueline Govaert geschreven lied zelf gaat overigens niet over groep, maar over het troost bieden aan iemand die van iets of iemand afscheid heeft moeten nemen. 
 
2 TIME TO SAY GOODBE (CON TE PARTIRO)- sarah brightman & andrea bocelli
Ook Time To Say Goodbye van Sarah Brightman & Andrea Bocelli heeft met een echt afscheid te maken. Op 23 november 1996 zongen ze het nummer voor de afscheidswedstrijd van de Duitse bokslegende Henry Maske. Voor Maske liep die wedstrijd minder gelukkig af, want het was de eerste wedstrijd uit zijn professionele carrière die hij verloor. Voor Andrea Bocelli was er allerminst sprake van een afscheid. Dankzij deze grote hit brak hij definitief door in Amerika. 

 
3 HELLO, GOODBYE- the beatles
Sommige Beatlenummers hebben zeer interessante songteksten en anderen weer niet. Hello, Goodbye is zo'n tekst waaraan weinig interessants te ontdekken valt. Volgens Alistair Taylor, het manusje-van-alles van The Beatles, ontstond het nummer in 1967 nadat hij met Paul McCartney een soort spelletje speelde waarbij hij steeds het tegenovergestelde moest roepen van wat McCartney zong: yes-no, stop-go, hello-goodbye. 

 
4 GOODBYE MY LOVE- the searchers
In 1963 bracht de Amerikaanse zanger Robert Mosley het nummer Crazy 'bout My Baby uit. Op de B-kant stond Goodbye My Lover Goodbye. Het singletje werd geen hit. Twee jaar later nam de Britse beatgroep The Searchers een cover op van Goodbye My Lover Goodbye. Zij kortten die titel in tot Goodbye My Love. In hun uitvoering werd het nummer alsnog een hit. In eigen land bereikte het nummer de vierde plaats en in de Nederlandse Top 40 kwam de single tot nummer 7.