Top 4: Gelijktijdige hits

- Top 4

Top 4: Gelijktijdige hits

Wederom levert Justin Bieber een bijzondere prestatie in de Top 40. Hij staat momenteel namelijk met maar liefst vier verschillende tracks in de lijst. Daarmee behoort de jonge Canadees tot een select gezelschap van vier artiesten die dit ooit gelukt is.

De prestatie van Justin Bieber is extra bijzonder, want hij is de enige artiest die voor de tweede keer met vier hits tegelijk in de Top 40 staat. Nu staat hij in de lijst met 2U (#7), Despacito (#10), Friends (#14) en I'm The One (#33). In het voorjaar van 2016 filkte hij dit ook al eens vier achtereenvolgende weken met What Do You Mean, Sorry, Love Yourself en Children. Dankzij de herhaling van deze prestatie deze week, is hij nu de enige artiest die maar liefst vijf weken met vier gelijktijdige hits in de lijst heeft gestaan. 
 
Daarmee overtreft Justin Bieber de prestaties van Sandra Van Nieuwland en Dave Berry. Zij stonden namelijk maar vier weken lang met vier hits tegelijk in de Top 40. Eén prestatie overtreft Bieber echter nog niet. Dat is die van Sandra Van Nieuwland. Zij is vooralsnog de enige artiest die ooit met vijf hits tegelijk in de lijst heeft gestaan. In de eerste twee weken van 2013 deed ze dat met More, Keep Your Head Up, Beggin', New Age en Venus. Tot de komst van Sandra Van Nieuwland was het record jarenlang in handen van Dave Berry. Zijn vier gelijktijdige hits waren This Strange Effect, Can I Get It From You, Little Things en I'm Gonna Take You There, die in december 1965 allemaal genoteerd stonden. 
 
Ten slotte hebben we nog één zangeres die ook ooit met vier hits tegelijk in de lijst stond. Dat was Ariana Grande. In december 2014 stond zij al genoteerd met de hits Break Free, Bang Bang en Love Me Harder. Vlak voor Kerst kwam daar nog een vierde hit bij dankzij de kerstsingle Santa Tell Me. In de daaropvolgende lijst was deze kersthit alweer verdwenen, waarmee Ariana Grande de prestatie dus maar één weekje heeft weten vol te houden.
 
1 SANDRA VAN NIEUWLAND
 
2 JUSTIN BIEBER
 
3 DAVE BERRY
 
4 ARIANA GRANDE