Top 4: Emily Warren

- Top 4

Top 4: Emily Warren

Misschien ken je Emily Warren nog van haar Tipparadenotering Capsize uit 2016. Afgelopen weekeinde scoorde deze 25-jarige Amerikaanse singer-songwriter haar eerste nummer 1-hit. Niet als zangeres, maar als componist. Ze schreef namelijk mee aan de nummer 1-hit New Rules van Dua Lipa. En het is niet voor het eerst dat ze de Top 40 haalt; ze stond al drie keer eerder in de lijst. We vatten haar songwriterscarrière voor je samen in een top 4.

Emily Warrens prefessionele carrière als songwriter begon in de zomer van 2013. Toen tekende ze een contract bij Prescription Songs, de muziekuitgeverij van de invloedrijke producer Dr. Luke. In de eerste 2½ jaar van haar loopbaan schreef ze mee aan nummers van onder andere Jessie J, Becky G en Fifth Harmony. Bovendien werkte ze mee aan vier nummers van het debuutalbum Handwritten van de jonge en destijds nog onbekende zanger Shawn Mendes. 
 
Op 27 februari 2016 stond ze voor het eerst in de Top 40 als coauteur van The Right Song van het Nederlandse gezelschap Tiësto + Oliver Heldens feat. Natalie La Rose. Het bleef echter een bescheiden hitje. Na drie weken was het nummer alweer uit de hitlijst verdwenen. Haar eerste grote succes volgde echter al gauw met Don't Let Me Down van The Chainsmokers. Dit nummer stond bijna een halfjaar in de Top 40 en bereikte in juni 2016 de zevende plaats. Emily Warren had zelf meegezongen op de demo van het nummer, maar haar vocalen werden uiteindelijk vervangen door die van zangeres Daya. The Chainsmokers maakten dit later goed door haar te laten meezingen op hun recente hit Paris, maar daar kreeg ze dan weer geen credit voor. 
 
Begin dit jaar scoorde Emily Warren haar tweede top 10-hit met het nummer No Lie van Sean Paul ft. Dua Lipa. Dit was haar eerste samenwerking met de Britse zangeres. Met hun tweede samenwerking, New Rules, was het weer raak. Een maand geleden bereikte het nummer de top 10 en sinds deze week is het de nieuwe nummer 1-hit in de Top 40. We wachten vol spanning af waar de jonge songwriter ons de komende jaren nog meer mee gaat verrassen. Onlangs stond ze nog in de Tipparade als coauteur van Boys van Charli XCX, maar dat nummer heeft de Top 40 niet gehaald. Haar eigen solosingles hebben vooralsnog geen succes, maar wie weet komt daar verandering in na het verschijnen van haar debuutalbum, waaraan ze momenteel aan het werk is.
 
1 DON'T LET ME DOWN- the chainsmokers ft. daya
 
2 NO LIE- sean paul ft. dua lipa
 
3 NEW RULES- dua lipa
 
4 THE RIGHT SONG- tiësto + oliver heldens feat. natalie la rose